KOSOVO – ROMÂNIA 0-0. Naţionala rămâne în cursa pentru Euro 2024. CLASAMENT grupă

Preliminarii Euro-2024: De ziua lui Edi Iordănescu, naţionala a remizat cu selecţionata din Kosovo, scor 0-0. În celelalte partide ale grupei, Elveţia s-a impus în Andorra, iar Israel în Belarus, ambele cu acelaşi scor, 2-1.
Filip Stan
16 iun. 2023, 23:43
KOSOVO - ROMÂNIA 0-0. Naţionala rămâne în cursa pentru Euro 2024. CLASAMENT grupă

KOSOVO – ROMÂNIA 0-0. Echipa naţională a României a remizat, vineri seară, în deplasare, scor 0-0, cu selecţionata din Kosovo, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. Meciul s-a disputat chiar în ziua în care selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 45 de ani.

Clasamentul grupei: 1. Elveţia – 9 puncte, 2. România – 7 puncte, 3. Israel – 4 puncte, 4. Kosovo – 3 puncte, , 5. Andorra – un punct, 6. Belarus – 0 punct.

!!! Belarus Israel 1-2 în celălalt meci al grupei. Elveţia, previzibil, 2-1 cu Andorra.

Min. 69: GOOOL! Edon Zhegrova marchează, arbitrul anulează reuşita pe motiv de ofsaid

Min. 57: Încă o intervenţie providenţială a lui Moldovan, România păstrează cu greu tabela neschimbată

Min. 44: Ocazie uriaşă pentru Kosovo, Moldovan evită in extremis primirea unui gol

min. 8: Rashica scapă singur cu Moldovan, dar apa e cu noi și oprește balonul.

min. 5: Gazonul e îmbibat cu apa, iar jocul ambelor echipe e afectat. Jucătorii alunecă des, mingea rămâne de multe ori blocată.
min. 1: A început meciul. Tot stadionul a huiduit imnul naționalei noastre.

ECHIPELE DE START
KOSOVO (4-3-3): Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada – Fazliji, Dresevic – Rashica, Celina, Krasniqi – Muriqi
Rezerve: Ujkani, V. Bekaj – Kastrati, Kryeziu, Zhegrova, Rrahmani, Topalli, Loshaj, Gerxhaliu, Rrudhani, Krasniqi
Selecționer: Alain Giresse

ECHIPA DE START ROMÂNIA: Moldovan – Manea, Drăgușin, Burcă, Camora – Băluță, M. Marin, Stanciu – Man, Pușcaș, Coman
Rezerve: Târnovanu, Aioani – Rațiu, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, Hagi, Mihăilă, Olaru, Screciu, Moruțan, Sorescu
Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Fadil Vokrri / Capacitate: 13.980 locuri
Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra, Jan de Vries (toți din Olanda)
Arbitru VAR: Clay Ruperti (Olanda)

Tricolorii vor juca la Priştina vineri, în faţa unui adversar ce are componenţă 23 de jucători ce joacă în străinătate. Printre ei, şi Ermal Krasniqi de la CFR Cluj.

Singurul fotbalist din campionatul intern este golgeterul Albion Rrahmani de la Balkani.Kosovo ocupă doar locul 107 în clasamentul FIFA, devansând doar Andorra (153) din grupa noastră. România este pe 46, sub Elveţia (12), şi în faţa Israelului (78) şi Belarus (98). În primele două jocuri din preliminarii, Kosovo a obţinut două remize, ambele 1-1: în Israel şi acasă cu Andorra.

KOSOVO – ROMÂNIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING ANTENA 1.  Selecţionerul Edward Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru jocurile din această lună:

Portari

Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Marian AIOANI (Farul Constanţa, 0/0), Horaţiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 1/0)

Fundaşi

Andrei RAŢIU (Huesca | Spania, 11/1), Cristian MANEA (CFR Cluj, 21/2), Andrei BURCĂ (CFR Cluj, 17/1), Radu DRĂGUŞIN (Genoa | Italia, 5/0), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 24/2), Adrian RUS (Pisa | Italia, 17/1), Mario CAMORA (CFR Cluj, 9/0), Raul OPRUŢ (Hermannstadt, 3/0)

Mijlocaşi

Marius MARIN (Pisa | Italia, 10/0), Tudor BĂLUŢĂ (Farul Constanţa, 11/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 0/0), Darius OLARU (FCSB, 10/0), Nicolae STANCIU (Wuhan Three Towns | China, 58/12), Alexandru CICÂLDĂU (Ittihad Kalba | EAU, 29/4), Ianis HAGI (Rangers | Scoţia, 24/2), Deian SORESCU (FCSB, 10/0), Olimpiu MORUŢAN (Pisa | Italia, 7/1), Florinel COMAN (FCSB, 5/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 18/6), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 10/1)

Atacanţi

George PUŞCAŞ (Genoa | Italia, 34/10), Denis ALIBEC (Farul Constanţa, 29/3), Louis MUNTEANU (Farul Constanţa, 0/0).

Tot vineri, în grupa României, Belarus evoluează cu Israel, iar Andorra cu Elveţia.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis miercuri o serie de sfaturi şi recomandări cetăţenilor români (suporteri, jurnalişti etc.) care se vor deplasa la Priştina pentru a asista la meciul România-Kosovo. Autorităţile precizează că în cazul deplasării pe cale rutieră, este recomandat ca intrarea în Kosovo să se realizeze dinspre Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje). De asemenea, ieşirea se va realiza prin aceleaşi puncte de frontieră.

MAE arată că nu este recomandată intrarea în Kosovo dinspre Serbia prin punctele Brnjak şi Jarinje şi subliniază că ”cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc fac acest lucru pe propria răspundere şi se expun consecinţelor şi riscurilor unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de zone sunt reduse”.

Meciul Kosovo – România, în pericol de a NU se mai juca. Ce probleme au constatat oficialii

Ploile au făcut haos în Kosovo. Gazonul se află într-o stare deplorabilă, motiv pentru care meciul programat pentru această seară, în UEFA Nations League, ar putea fi reprogramat.

Doi reporteri din presa sportivă română au confirmat, de la fața locului:

„Gazonul este foarte prost. Există o latură pe partea oficială care arată exact ca stadionul din Clinceni. Acum câteva sezoane, când Clincenii erau în Liga 1, au avut câteva sezoane în care și ei, și adversarii foloseau doar centrul terenului și o bandă, fiindcă pe cealaltă nu se putea juca. Inclusiv așezarea tactică devenise ceva original.

Problema este că, dacă va mai ploua și astăzi ca ieri și azi-noapte, va fi în pericol disputarea meciului. A fost potop aseară la antrenamentul României. Prognoza este ploaie continuă, până după meci”, a declarat reporterul Remus Răureanu, pentru GSP.

Kosovo – România, echipele probabile. Gazdele, favorite la casele de pariuri

Kosovo (4-3-3): Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, M. Kryeziu, Paqarada – Celina, H. Kryeziu, Rrudhani – Rashica, Muriqi, Krasniqi

Rezerve: Ujkani, V. Bekaj, Aliti, Fazliji, Loshaj, Rrudhani, Zhegrova, Muslija, Dresevic, Albion Rrahmani, Topalli

Selecționer: Alain Giresse

România (4-1-4-1): Târnovanu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Camora – M. Marin – D. Man, D. Olaru, N. Stanciu, Fl. Coman – Alibec

Rezerve: Aioani, H. Moldovan, Cr. Manea, Nedelcearu, Sorescu, T. Băluță, Cicâldău, I. Hagi, Moruțan, V. Mihăilă, L. Munteanu, G. Pușcaș

Selecționer: Edward Iordănescu

Stadion: Fadil Vokrri / Capacitate: 13.980 locuri

Arbitru: Danny Makkelie / Asistenți: Hessel Steegstra, Jan de Vries (toți din Olanda)

Arbitru VAR: Clay Ruperti (Olanda)

Pentru meciul de diseară, Kosovo e favorită, cu o cotă de 2.40 la victorie. România are o cotă de 3.20, iar pentru egal e 3.15.

Kosovo – România 2023. Probleme pentru Iordănescu, ploaie torenţială la Priştina. Unde se vede LIVE meciul din preliminariile Euro 2024

Kosovo – România 2023. Edward Iordănescu, selecţionerul echipei naţionale a României, a declarat joi, în conferinţa de presă dinaintea meciului cu naţionala din Kosovo, că România are nevoie de puncte şi că la un asemenea nivel, orice greşeală poate fi capitală.

„Am venit cu multă încredere, cu entuziasm şi cu energie bună. Sunt conştient că vom avea un test dificil împotriva unui adversar care este contracandidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat ar putea scoate o echipă sau alte din lupta pentru calificare, pentru că suntem abia la începutul campaniei.

Eric a refuzat două milioane de euro de la naţionala Moldovei ca să joace pentru România. De ce n-a fost convocat sub „tricolor”

Suntem conştienţi că, în ciuda începutului nostru bun de campanie nu avem nici un fel de garanţie a unui nou rezultat pozitiv, pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, chiar să suferim dacă e cazul. Vom avea în faţă un advesar nu doar valoros ci şi bine motivat. Un adversar care are multă calitate individuală, cu mulţi jucători în campionatele de top ale Europei.

E o echipă care acceptă şi lupta, care acceptă angajamentul. Terenul nu este un atu, dar tebuie să ne adaptăm la orice suprafaţa de joc şi să atragem puncte. Pot să spun că după ce vom bifa şi aceste două jocuri, din patru meciuri disputate până acum, numai puţin de trei sunt în deplasare, iar asta ar putea reprezenta un avantaj pentru noi.

Spun că toată putea că am încredere în potenţialul echipei noastre! Trebuie să adunăm puncte şi este un moment în care nu mai este timp pentru alibiuri, ci pentru fapte.

Program preliminarii Euro 2023:
Vineri, 16 iunie, ora 21:45, stadion Fadil Vokrri (Pristina): KOSOVO – ROMÂNIA, în direct la Antena 1 și RRA
Luni, 19 iunie, ora 21:45, Swissporarena (Lucerna): ELVEȚIA – ROMÂNIA, în direct la Prima TV și RRA

Salut revenirea lui Ianis după accidentare lungă. Ianis a venit bine, este mult mai bine decât era în martie, în septembrie va fi şi mai bine decât acum.

Vis-à-vis de rezultatul lor cu Andorra, nu există echipă perfectă, sunt sigur! Nu ne putem raporta la un singur joc, la un singur rezultat. Sunt jucători care joacă la cel mai bun nivel, au arătat multe lucruri bune în trecut, Va fi un joc nu doar echilibrat ci şi disputat de ambele părţi.

La un asemenea nivel orice greşeală poate fi capitală. Orice punct în clasament, după aceste jocuri, înseamnă încă un pas spre calificare”, a declarat Edward Iordănescu.

FOTO Simona Halep a revenit pe teren în plin scandal de dopaj. Confruntare cu o adversară din top 50 WTA

Kosovo – România 2023. Din cauza unei furtuni și a descărcărilor electrice începute cu zece minute înaintea antrenamentului oficial, startul acestuia a fost amânat de delegatul UEFA cu un sfert de oră.Tricolorii au ieșit în cele din urmă de la vestiar pentru ședința de pregătire pe o ploaie torențială, iar selecționerul Edward Iordănescu a decis să întrerupă antrenamentul după doar 35 de minute din cauza gazonului îmbibat cu apă.

România întâlneşte vineri, de la ora 21:45, la Priştina, echipa naţională din Kosovo, într-un meci din preliminariile Euro 2024.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Veste SOC pentru Elena Udrea. Judecătorii au luat decizia
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Pensii de 5.800 de euro pe lună în România. Cine primește banii?
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
O mâncare ideală pentru sezonul cald. Nu îți va ajunge doar o porție!
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Marele actor Costel Constantin a trăit clipe de coșmar înainte să moară. Ultimul apel este cutremurător
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Urmărire cu final neașteptat! Un afacerist a intrat cu un Lamborghini într-un stâlp în timp ce urmărea un motociclist care îi furase ceasul în valoare de 40.000 de euro. Ce s-a întâmplat cu hoțul
Capital.ro
Intră în vigoare în toate județele din România. Schimbare uriașă pentru români de pe 24 septembrie
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'