Kovesi a sesizat CSM privind afirmaţiile primarului Mazăre

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat marţi Consiliul Superior al Magistraturii în vederea efectuării de verificări cu privire la apariţia în presă a unor "afirmaţii denigratoare care aduc atingere dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei sistemului judiciar" făcute de primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

RomaniaTV.net
15 apr. 2014, 14:14
Kovesi a sesizat CSM privind afirmaţiile primarului Mazăre

DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii analizarea şi dispunerea măsurilor legale, ţinând seama că, prin declaraţii de genul celor făcute de Radu Mazăre „se creează un potenţial de deteriorare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului”.

DNA face referire la declaraţiile făcute de Mazăre Radu Ştefan, în perioada 09 – 10 aprilie 2014, care au fost preluate de mai multe publicaţii de presă:

1. (…)”Presiunile politice pe care le face DNA în toată ţara şi în mod special în Constanţa sunt făcute la ordin. Eu nu vreau răul nimănui şi când nu o să mai fie preşedintele Băsescu nu o să discut niciodată ca să-mi plătească. „Fiecare va plăti în faţa lui Dumnezeu”, a spus Mazăre”. (fanatik.ro)
2. (…)”Primarul Constanței, Radu Mazăre, eliberat sub control judiciar, miercuri seara, în urma unei decizii a instanței supreme, a acuzat la ieșirea din arestul Poliției Capitalei că este o victimă a procurorilor DNA și s-a plâns de condițiile de detenție. Edilul a spus că va pune în discuția partidului faptul că procurorii care nu își întemeiază suficient de bine cazurile nu sunt responsabilizați”(…).
(Digi 24)

„În legătură cu faptele reţinute în sarcina sa, din cuprinsul mai multor articole de presă, conţinutul afirmaţiilor şi limbajul folosit exced cadrului constituţional şi procesual, privind exercitarea dreptului la apărare şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia.
Menţionăm că, MAZĂRE RADU ȘTEFAN a fost reținut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la data de 08.04.2014, în sarcina acestuia reţinându-se săvârșirea infracțiunii de luare de mită”, se mai arată în comunicatul DNA.