Kovesi: Am fost propusă de premier pentru a fi numită la şefia DNA

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat, referitor la nominalizarea ei pentru şefia DNA, că a fost sunată de consilierul ministrului justiţiei pentru a-şi da consimţământul pentru a ocupa această funcţie. De asemenea, ea a precizat că la vremea respectivă interimar la MJ era Victor Ponta.

09 oct. 2013, 19:44
Kovesi: Am fost propusă de premier pentru a fi numită la şefia DNA

‘Am lucrat la Bruxelles o perioadă de şapte luni de zile până am fost numită în noua funcţie. Am fost propusă de ministrul justiţiei, mă rog, de premier, care exercita atribuţiile de ministru al justiţiei la vremea respectivă. Am fost sunată de un consilier al ministrului justiţiei, care mi-a spus că s-a formulat această propunere şi dacă îmi dau consimţământul pentru a ocupa această funcţie’, a spus Kovesi, miercuri seara, la TVR 1.

Ea a arătat că, având în vedere experienţa anterioară de procuror general, a considerat că este o poziţie în care poate să îşi continue activitatea. De asemenea, despre relaţia cu procurorul general, Tiberiu Niţu, Kovesi a menţionat că este una profesională, aşa cum a fost şi înainte.

VEZI SI:

Laura Codruţa Kovesi vrea la DNA o structură de poliţie specializată în investigaţii financiare