Kovesi: DNA a pus sechestru pe proprietăţi din Franţa, pe imobile din Spania şi a blocat conturi din Cipru, Germania şi Elveţia

DNA a pus sechestru pe două proprietăţi din Franţa de peste 3,5 milioane de euro, pe două imobile din Spania şi a blocat conturi din Cipru, Germania şi Elveţia, a declarat, joi, la bilanţul DNA, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, care a precizat că recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016, când au fot luate măsuri asiguratorii de 667 de milioane de euro.

23 feb. 2017, 09:45
Kovesi: DNA a pus sechestru pe proprietăţi din Franţa, pe imobile din Spania şi a blocat conturi din Cipru, Germania şi Elveţia

„Recuperarea produselor infracţiunilor a fost o componentă importantă în anul 2016. Au fost luate măsuri asiguratorii de 667 milioane euro, o creştere substanţială, cu 72% faţă de anul trecut”, a declarat Codruţa Kovesi, potrivit news.ro.

Ea a subliniat că de multe ori, în cauzele instrumentate de DNA sunt implicate persoane care obţin profituri uriaşe, care achiziţionează bunuri în alte ţări sau deschid conturi bancare în alte jurisdicţii. „Niciun infractor nu trebuie să se simtă în siguranţă, indiferent unde şi-a ascuns banii”, afirmat şefa DNA.

Laura Codruţa Kovesi a afirmat că DNA a trimis peste 80 cereri de comisii rogatorii internaţionale pentru administrare de probe sau identificarea de bunuri.

„În acest fel, am reuşit să sechestrăm două proprietăţi în Franţa de peste 3,5 milioane euro. În Spania am instituit sechestru pe două imobile de peste 500.000 euro. Am solicitat blocarea unor conturi în Cipru, Elveţia şi Germania”, a precizat procurorul-şef al DNA..

La şedinţa de bilanţ a DNA au participat preşedintele Klaus Iohannis, preşedinta ICCJ Cristina Tarcea, şeful DIICOT Daniel Horodniceanu, procurorul genarla Augustin Lazăr, ministrul interimar al Justiţiei Ana Birchall, ambasadorul SUA Hans Klemm şi alţi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Kovesi: Peste 1.270 de inculpaţi trimişi în judecată, printre care 3 miniştri, 17 parlamentari, 47 de primari, 16 magistraţi