Kovesi: Mai mulţi jurnalişti vor fi cercetaţi în dosarul Petromservice

Procurorul General al României, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat într-un interviu la postul B1 că mai mulţi jurnalişti vor fi cercetaţi în cazul devalizării companiei Petromservice. Kovesi a declarat că toţi cei care au primit bani din conturile acestei companii vor fi cercetaţi în această cauză.

RomaniaTV.net
25 nov. 2011, 07:54
Kovesi: Mai mulţi jurnalişti vor fi cercetaţi în dosarul Petromservice

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, joi seara, la B1 TV, că cercetările în cazul devalizării Petromservice se vor extinde asupra tuturor persoanelor fizice şi juridice, implicit asupra jurnaliştilor, care au primit bani din conturile companiei, scrie MEDIAFAX.

Întrebat dacă și asupra jurnaliștilor se vor extinde cercetările, procurorul general al României a spus că dacă au primit bani din acele conturi o să se stabilească în ce calitate.

Dacă ei nu au știut de activitatea infracțională, probabil vor fi martori. Dacă au știut, probabil că nu vor fi martori„, a afirmat Codruța Kovesi, adăugând că nu poate spune mai multe.

Kovesi a asigurat că cei care nu au comis fapte penale sau nu au avut legătură cu persoanele suspectate în acest ca „vor fi audiate în calitatea pe care o vor avea„. „În principiu, trebuie dovedit că au știut porveniența banilor, pentru ce au primit banii„, a adăugat Kovesi.

Procurorul general a adăugat că se fac proceduri cu străinătatea și că investigațiile se vor extinde asupra tuturor personelor și firmelor care au avut legătură cu conturile Petromservice, ancheta „vizând mult mai multe persoane”.

Sorin Ovidiu Vîntu este cercetat pentru devalizarea Petromservice şi pentru că ar fi produs un prejudiciu total de peste 180 de milioane de euro. Procurorii susţin că o parte din banii scoşi fraudulos de la firma Petromservice au ajuns în conturile unor jurnalişti angajaţi ai Realitatea Media.