Laura Codruţa Kovesi, pe lista scurtă pentru funcţia de procuror-şef european

Publicat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:03 // Actualizat: Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:03 // Sursa: romaniatv.net

Comisia de selecţie a procurorului şef european, funcţie pentru care s-a înscris Laura Codruța Kovesi, aproape a finalizat lista scurtă a candidaților selectați. Pe ea s-ar afla și fostul procuror şef al DNA, potrivit Europa Liberă.

Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost 14 decembrie 2018. Din 30 de persoane au rămas 5, au declarat pentru Europa Liberă surse de la Bruxelles. Din România, în afară de Kovesi, au mai fost alte două candidaturi care ar fi fost respinse.

Procedura de selecție a procurorului șef european este una care nu depinde de țara din care e candidatul și se face exclusiv de către o comisie formată din 12 membri (foști membri ai Curții de Justiție și ai Curții de Conturi, foști membri naționali ai Eurojust, membri ai instanțelor naționale supreme, procurori de nivel înalt și avocați) desemnați în septembrie 2018. Lista scurtă va ajunge la Comisia JAI și, probabil Comisia LIBE, apoi cuvântul final îl vor avea Consiliul și Parlamentul European, de comun de acord.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 ian 20:06
Răspunde | Votează email 0 email
nae olteanu
așa văzură slujii postului tv al lui guiță? trebuie să fiți dotați și cu ceva „telegenie” a minții pentru a lua profitul dintr-o știre mincinoasă !!!!!
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H