Kremlinul ameninţă: Apropierea structurii NATO de Rusia va antrena MĂSURI de RĂSPUNS

Apropierea infrastructurii militare a Alianței Nord-Atlantice de granițele Federației Ruse este regretabilă și va antrena măsuri de răspuns, a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, într-o conferință de presă la Moscova, potrivit TASS, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
08 oct. 2015, 13:11
Kremlinul ameninţă: Apropierea structurii NATO de Rusia va antrena MĂSURI de RĂSPUNS

Declarația sa este o reacție la anunțul făcut anterior de ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, care a spus că țara sa intenționează să trimită trupe în țările baltice, în scopul de a preveni posibilele provocări din partea Federației Ruse.

‘Falsul pretext despre o amenințare imaginară care ar proveni din partea Rusiei este tocmai acel gen de camuflaj destinat să mascheze planurile de extindere a NATO în continuare înspre granițele noastre’, a afirmat Peskov, adăugând că ‘acest proces nu este unul nou, el durând de zeci de ani’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Rusia îşi va modifica strategia militară ca răspuns la consolidarea prezenţei NATO la frontierele sale

‘Desigur, orice planuri de apropiere a infrastructurii militare a NATO de Rusia vor antrena măsuri de răspuns pentru a restabili paritatea necesară’, a subliniat același purtător de cuvânt.

Ministrul britanic al apărării britanic Michael Fallon a declarat joi, la sosirea la reuniunea ministerială a NATO de la Bruxelles, că Marea Britanie va trimite un mic contingent la granițele estice ale NATO, pentru a descuraja orice potențială agresiune rusă în zonele respective, după cum a relatat Reuters.