Kremlinul anunţă că Putin nu va participa la funeraliile Reginei: „Opţiunea deplasării nu este avută în vedere”

Preşedintele rus Vladimir Putin nu preconizează să asiste la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care ar urma să aibă loc peste 10 zile la Londra, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

09 sept. 2022, 18:04
Kremlinul anunţă că Putin nu va participa la funeraliile Reginei: „Opţiunea deplasării nu este avută în vedere”

„Opţiunea (deplasării sale) nu este avută în vedere”, a spus Peskov, într-un moment în care preşedintele Putin este considerat un paria în Occident din cauza invaziei ruse în Ucraina, comentează France Presse.

Mai mult, spațiul aerian european este închis pentru avioanele rusești, în urma sancțiunilor impuse Moscovei. Anterior, Putin a elogiat-o pe Regina Elisabeta a II-a, care a murit joi, la vârsta de 96 de ani.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că nu ştie în acest moment dacă un reprezentant al guvernului rus va participa la funeraliile Elisabetei a II-a, în condiţiile în care detaliile ceremoniei nu au fost comunicate.

Citeşte şi: Mesaj de condoleanţe pe casa Regelui Charles al III-lea din Viscri: „Suntem în gânduri şi rugăciuni alături de Majestatea Sa Regală Regele Charles şi de membrii Familiei Regale”

„Toate acestea urmează să fie anunţate într-un fel sau altul de către serviciile regelui, de către autorităţile din Regatul Unit”, a adăugat Peskov.

Cu toate că Peskov a lăudat „înţelepciunea” şi „autoritatea” mondială a reginei, „calităţi care astăzi au devenit rare pe scena internaţională”, el a adăugat că suverana britanică nu ocupa „un loc (special) în inima ruşilor”.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate.

Citeşte şi: Cel mai înalt ofițer rus căzut prizonier după Al Doilea Război Mondial se află acum în mâinile ucrainenilor. Generalul Şişev a fost capturat în bătălia pentru Harkov