Kremlinul neagă orice amestec în campania electorală pentru prezidenţialele din Statele Unite

Kremlinul a dezmințit miercuri orice amestec în campania electorală americană în replică la o afirmație a președintelui Barack Obama, care nu a exclus posibilitatea ca Rusia să încerce să influențeze scrutinul din SUA în favoarea candidatului republican Donald Trump.

27 iul. 2016, 12:24
Kremlinul neagă orice amestec în campania electorală pentru prezidenţialele din Statele Unite

Kremlinul dezminte orice amestec în campania electorală din SUA. ‘Președintele Putin a declarat în mai multe rânduri că Rusia nu s-a amestecat niciodată și nu se amestecă în afacerile interne ale unei țări, în special în procesele electorale ale altor țări’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, răspunzând unei întrebări legate de declarațiile lui Barack Obama de pe postul NBC.

‘Dacă vrem să vorbim despre suspiciuni la adresa unei alte țări, ar trebui măcar să fim concreți și exacți. Să enunți ipoteze denunță lipsa unei abordări constructive’, a mai spus purtătorul de cuvânt de la Kremlin, subliniind că Moscova este ‘foarte atentă să evite orice acțiune, orice cuvânt care ar putea fi considerate un amestec direct sau indirect în campania electorală’, informează Agerpres.

Citeşte şi SUA: Obama crede că Rusia ar fi fost în spatele piratării email-urilor democraţilor

‘Acest lucru îmi amintește de un loc în care toți își spun unii altora coșmarurile și apoi devin înspăimântați de ele’, a mai spus Dmitri Peskov despre acuzațiile lansate la adresa Rusiei de politicienii americani.

Reacția Kremlinului intervine după declarațiile lui Obama de pe postul NBC News, unde președintele american a apreciat că este ‘posibil’ ca Rusia să încerce să influențeze alegerile prezidențiale în favoarea candidatului republican.