L-a luat somnul rugându-se: Papa Francisc a adormit la rugăciunea de seară. Dumnezeu îl „înţelege”

Papa Francisc a recunoscut că adoarme uneori atunci când se roagă la sfârşitul unei zile obositoare, dar crede că Dumnezeu "înţelege" acest lucru.

RomaniaTV.net
20 mai 2013, 09:31
L-a luat somnul rugându-se: Papa Francisc a adormit la rugăciunea de seară. Dumnezeu îl „înţelege”

Pontiful a făcut această dezvăluire în faţa a circa 200.000 de credincioşi strânşi duminică în Piaţa Sf. Petru pentru mesa de Rusalii.

Papa a vorbit spontan, abordând subiecte variate, de la amintiri despre bunica sa şi decizia sa de a deveni preot până la corupţia din politică.

Spre amuzamentul mulţimii strânse în piaţă, Francisc a descris modul în care se roagă în fiecare zi în faţa unui altar înainte de a merge la culcare. „Uneori moţăi, pentru că oboseala acumulată în timpul zilei te face să adormi, dar El (Dumnezeu) înţelege”, a recunoscut Francisc.

Papa a făcut totodată apel la credincioşi să facă mai mult pentru a-i ajuta pe cei săraci şi nevoiaşi. ‘Dacă facem un pas în afara noastră, vom găsi sărăcie’, a explicat Suveranul Pontif.

‘Astăzi – mi se rupe inima să o spun -, a afla că o persoană fără adăpost a murit de frig nu este o ştire. Azi, ştirile sunt (despre) scandaluri, însă faptul că mulţi copii nu au ce mânca nu reprezintă o ştire’, a subliniat Francisc, întrerupt din când în când de aplauzele mulţimii.