I-au fost şterse TOATE AMINTIRILE. Cum a ajuns o adolescentă să-şi reconstruiască trecutul

O tânără englezoaică a pierdut toate amintirile din copilărie după ce creierul i-a fost afectat de o boală. Acum, ea îşi reconstruieşte trecutul cu ajutorul fotografiilor.

14 aug. 2013, 12:50
I-au fost şterse TOATE AMINTIRILE. Cum a ajuns o adolescentă să-şi reconstruiască trecutul

Rosie Paley avea doar 16 ani atunci când a fost diagnosticată cu encefalită. Din acel moment, tot trecutul i s-a şters din memorie pentru totdeauna, potrivit mirror.co.uk. Situaţia a fost atât de gravă, încât fata nu îşi mai recunoştea propria mamă şi nici pe fraţii ei mai mici.

Acum, la doi ani de la diagnostic, Rosie se află în faţa unui puzzle uriaş: încearcă să-şi recupereze amintirile cu ajutorul fotografiilor. „Nu-mi mai aduc aminte nimic din perioada de dinainte de a mă îmbolnăvi. Mi-am pierdut toţi prietenii din copilărie pentru că nu îi mai recunosc. M-am panicat foarte tare atunci când mama i-a adus pe fraţii mei la spital, pe vremea când eram internată. Nu am putut să-i recunosc, nu aveam nicio ideea cine ar putea fi”, a explicat Rosie.

În 2011, Rosie a ajuns de urgenţă la spital după ce a leşinat şi a căzut pe scări. „Când Rosie şi-a revenit şi m-a întrebat cine sunt. Am fost distrusă de durere. Din fericire, încet-încet a început să mă recunoască”, a declarat Helen, mama tinerei.

Medicii au precizat că, din păcate, în fiecare an, în Marea Britanie, 4.000 de oameni ajung în situaţia acestei tinere.