La 67 de ani a adus pe lume o fetiţă. Este cea mai bătrână mamă

O "bunică" de 67 de ani a născut, prin cezariană, o fetiţă. Este cea mai bătrână mamă din ţara sa. Femeia a născut copilul prin operaţie cezariană.

28 oct. 2019, 10:15
La 67 de ani a adus pe lume o fetiţă. Este cea mai bătrână mamă

Bunica de 67 de ani a născut o fetiţă, prin cezariană. Femeia, al cărei nume nu a fost făcut public, a devenit astfel cea mai bătrână mamă din China, la ora actuală, care dă naştere unui copil.

Femeia a născut prin cezariană, vineri, în provincia chineză Shandong, a informat presa locală.

Într-un interviu luat de AFP, maternitatea din oraşul Zaozhuang  a confirmat că o femeie de 67 de ani a născut într-un spital din regiune.

Citeşte şi Două surori gemene identice, martore la naşterea unor fetiţe gemene identice.”Le voi povesti atunci când vor creşte”

Un record mondial?

Dacă se va constata că sarcina femeii a fost absolut naturală, atunci ar putea fi vorba despre un nou record mondial în materie. 

Potrivit Cartea Recordurilor Guinness, cea mai bătrână femeie care a conceput un copil pe cale naturală este o britanică. Ea a adus pe lume un copil, în 1997, când avea vârsta de 59 de ani.

În materie de fecundare in vitro, recordul mondial este deţinut de spaniola Marie del Carmen Bousada Lara, care a născut gemeni, în 2006, în timp ce se pregătea să îşi serbeze ziua de naştere, când  împlinea a 67 de ani de ani. Din păcate, ea a decedat, după doi ani, din cauza cancerului.