Alţi 18 elevi de la Liceul german din Arad, la spital chiar în prima zi de la redeschiderea şcolii în care s-a făcut dezinsecţie

Dezinsecția făcută în urmă cu două săptămâni la Liceul german ”Adam Muller Guttenbrun” din Arad a făcut noi victime. Alți 18 copii au ajuns la spital, chiar în prima zi de la redeschiderea școlii. Instituția a fost închisă săptămâna trecută, după ce peste 50 de copii au fost internați cu intoxicații. Părinții elevilor au protestat în fața liceului și cer demisia directorului. Ei acuză că așa-zisa curățenie de după dezinsecţie s-a făcut superficial. 

RomaniaTV.net
20 ian. 2020, 18:20
Alţi 18 elevi de la Liceul german din Arad, la spital chiar în prima zi de la redeschiderea şcolii în care s-a făcut dezinsecţie

„În urma investigaţiilor, trei elevi au rămas sub supraveghere medicală. Unul de opt ani a fost internat pe Compartimentul Boli Infecţioase Copii, unul de 17 ani pe Secţia Clinica Pediatrie II şi unul de 18 ani pe Secţia Clinică Medicină Internă I. Ceilalţi elevi au fost investigaţi de personalul de specialitate, fără a necesita internare”, se arată în comunicat.

Luni, inspectorii sanitari au verificat condiţiile de desfăşurare a orelor de curs în cele trei clădiri ale liceului. În urma prezenţei elevilor la UPU Arad, luni după-amiază, din nou au fost demarate controale.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat, luni, pentru news.ro, că un copil a fost preluat cu ambulanţa şi dus la spital, după ce i s-a făcut rău. Ulterior, alţi zece au ajuns la Spitalul Judeţean. ”Deocamdată medicii nu au făcut o corelare cu cazul anterior. Toţi cei 11 elevi care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad sunt de la acelaşi liceu la care s-a făcut dezinsecţie şi deratizare şi în urma acestei acţiuni mai mulţi copii au ajuns la spital acuzând stări de rău, dar învaţă în corpuri diferite de clădire”, a declarat Pleşca.

Ulterior, ISU Arad a fost trimis echipajul de cercetare chimică, biologică, axiologică şi nucleară pentru efectuarea unor măsurători la liceul teoretic „Adam Muller Gutenbrun”. 

Doi dintre elevi, unul de 8 ani, celălalt de 18 ani, au rămas internaţi. 

Luni, Liceul german ”Adam Muller Guttenbrun” din Arad a fost redeschis, după ce reprezentanţii ISU au ventilat toate încăperile, în urma dezinsecţiei şi deratizării care au fost făcute în timpul vacanţei de iarnă.

Imediat după vacanţă, când elevii s-au întors în băncile şcolii, zeci de elevi au fost duşi la spital acuzând stări de rău.

Citeşte şi: 14 dintre cei 40 de elevi care au ajuns la urgenţe după ce clasa le-a fost deratizată au rămas internaţi