La cât timp după ce ai băut vin fiert te poți urca la volan. Toți șoferii trebuie să știe! Iată ce arată experimentul unui polițist

S-au deschis târgurile de Crăciun în țară, iar românii se bucură de atmosfera de poveste și diversele preparate pe care le găsesc acolo, dar și de compania celor dragi.

07 dec. 2022, 21:54
La cât timp după ce ai băut vin fiert te poți urca la volan. Toți șoferii trebuie să știe! Iată ce arată experimentul unui polițist

Vinul fiert este printre cele mai consumate băuturi în această perioadă. Tuturor le place, însă mulți nu iau în considerare că e foarte periculos dacă e consumat în cantități exagerate. Un polițist a explicat la cât timp de când am băut un pahar cu vin fiert ne putem urca la volan.

Vloggerul Tavi Perțea spune că a mers la un târg de Crăciun de unde și-a cumpărat un pahar cu vin fiert. El a luat un aparat etilotest ca să vadă ce alcoolemie îi iese.

Citește și Prețuri de restaurant la Târgul de Crăciun din Drumul Taberei. Cât sunt nevoiți vizitatorii să scoată din buzunar pentru un pahar de vin fiert, o porție de mici, porumb fiert sau ciocolată de casă

Primul test efectuat a arătat un rezultat egal cu zero. Ulterior a urmat consumarea vinului și prima testare cu etilotestul după terminarea paharului. Din prima testare a rezultat o alcoolemie de 0,54. O astfel de alcoolemie vă poate aduce o cercetare în vederea comiterii unei infracțiuni.

La 15 minute de la terminarea paharului de vin s-a testat din nou. Rezultatul a fost zero, aparatul nu detectat urme de alcool în aer respirat.

Tavi Perțea a mai făcut o testare pentru a se asigura că nu e o eroare, însă rezultatul a fost tot zero. Apoi, după alte zece minute, s-a mai testat o dată și rezultatul a fost și de această dată negativ.

Citește și Vinul fiert băut în ger, periculos pentru sănătate. Cum ne poate afecta licoarea magică a Crăciunului

Ulterior a mai făcut un test, însă folosind un pahar de vișinată. Alcoolemia indicată a fost de 1,48, o valoare destul de mare. La 15 minute de când a repetat testul alcoolemia rezultată a fost de 0,05. După încă 15 minute, Tavi a mai făcut o încercare, iar alcoolemia rezultată a fost zero.

Desigur, rezultatele pot să difere în funcție de fiecare persoană în parte. Cel mai bine e să nu vă urcați la volan după ce ați consumat alcool, indiferent de cantitate.