MAE, anunţ după atentatul din Munchen. S-a înfiinţat o linie pentru asistenţă consulară

Un atentat produs într-un centru comercial din Munchen s-a soldat, vineri seară, cu mai mulţi morţi şi răniţi. La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că a pus la dispoziţie un număr de telefon la care se pot afla detalii despre atentat. 

22 iul. 2016, 17:35
MAE, anunţ după atentatul din Munchen. S-a înfiinţat o linie pentru asistenţă consulară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Munchen, a anunţat că are în atenţie incidentul produs în cursul acestei zile într-un centru comercial din Munchen. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în Munchen să nu părăsească locațiile în care se află şi să evite orice deplasări care nu sunt strict necesare, în special în locurile aglomerate.

Oficiul consular român a întreprins în regim de urgenţă demersurile specifice pe lângă autorităţile competente locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii incidentului şi cetăţenia victimelor.

În prezent, Consulatul General al României la Munchen este în aşteptarea răspunsului din partea autorităţilor locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară de specialitate, dacă situaţia o va impune.

Pentru acordarea asistenței consulare și preluarea operativă a solicitărilor cetățenilor români, sunt disponibile numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen : +49 89 553307 (apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, care funcţionează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe) şi telefonul de urgenţă al oficiului consular +49 1602087789.

Un incident armat a avut loc, vineri, la un centru comercial din Munchen, capitala landului german Bavaria, în apropierea Stadionului Olimpic, în jurul orei locale 18:30, a informat poliţia, citată de DPA.

Poliţia din Munchen a afirmat că ar putea fi mai mulţi atacatori înarmaţi, şi nu unul singur. „Credem că avem de-a face cu un carnagiu”, au afirmat poliţiştii. DETALII, AICI.