La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Strategia care topește kilogramele în timp-record fără să renunţi la dulciuri sau la alte mici plăceri culinare

Dacă s-ar inventa maşinării în care să intrăm graşi şi să ieşim slabi, fără îndoială că nu s-ar termina niciodată cozile din faţa uşilor lor. Cu toţi, femei şi bărbaţi, ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus cât închidem şi deschidem ochii, dar cum acest lucru nu e posibil, suntem nevoiţi să recurgem la tot felul de strategii în căutarea aceleia care ni se potriveşte cel mai bine şi care ne ajută să scăpăm de povara kilogramelor în exces.

18 ian. 2022, 07:39
La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Strategia care topește kilogramele în timp-record fără să renunţi la dulciuri sau la alte mici plăceri culinare

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești. Una dintre cele mai eficiente strategii de eliminare a kilogramelor în plus este cea referitoare la mâncatul la ore exacte. Sigur că, în secolul vitezei, când trăim pe repede-înainte şi nu ne ajunge timpul să facem tot ce ne propunem într-o zi, să ai trei ore fixe la care să mănânci zi de zi şi în care să nu mai faci şi altceva este un lux pe care cei mai mulţi dintre noi nu şi-l permit.

Specialiştii în nutriţie au ajuns, însă, la concluzia că nu este necesară atâta rigoare, astfel că ne oferă intervale de timp în care să luăm cele trei mese pe zi.

La ce ore trebuie să mănânci ca să slăbești

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a dezvăluit faptul că orele la care mâncăm trebuie să se sincronizeze cu ritmul circadian pentru ca nivelul de zahăr din sânge să se menţină la un nivel optim pe parcursul întregii zile. Regula trei mese principale şi două gustări rămâne sfântă, însă cele două gustări nu sunt obligatorii dacă nu resimţim senzaţia de foame.

Micul dejun: între orele 6:00 și 9:45

Un mic dejun bogat în proteine luat în acest interval orar împiedică organismul să acumuleze depozite de grăsime şi menţine senzația de saţietate pe parcursul zilei. Specialiștii recomandă să luăm prima masă a zilei la aproximativ o oră de la trezire. Atunci, organismul este pregătit să digere alimentele consumate, dar are și nevoie de energie.

Prima gustare (dacă e necesară): la 2-4 ore după micul dejun

Nu toată lumea are nevoie de o gustare în prima parte a zilei, însă sunt destule persoane la care aceasta este necesară. Prima gustare a zilei furnizează energie suficientă până la masa de prânz. Gustările ideale sunt formate dintr-o mână de fructe oleaginoase neprăjite (nuci, migdale, caju, fistic) sau un fruct sau o legumă sau un iaurt mic sau doi-trei biscuiţi dietetici sau două rondele de grâu expandat sau două pătrăţele de ciocolată neagră.

Prânzul: până în ora 15:00

Potrivit studiilor recente, persoanele care iau prânzul până în ora 15:00 au șanse mai mari să slăbească în comparație cu cele care amână principala masă a zilei după ora 15:00.

Citeste si Ce să pui în cafea în fiecare dimineaţă ca să slăbeşti. Secretul constă în aceste ingrediente

A doua gustare (la nevoie): la 2-4 ore după prânz

Nu este obilgatorie nici cea de-a doua gustare a zilei, dar este de preferat ca să nu te înfometezi prea tare până la cină, iar la cină să consumi mai multă mâncare decât ar trebui.

Cina: între orele 17:00 și 19:00

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brigham au descoperit că persoanele care nu mai mănâncă nimic după ora 19:00 consumă cu 244 de calorii mai puțin în fiecare zi. În plus, au şi un somn mult mai odihnitor. Mâncatul seara, înainte de culcare, pe lângă faptul că îngrașă, afectează și calitatea somnului.

După cină, nu mai trebuie luată niciun fel de gustare, chiar dacă vorbim despre legume sau fructe, care sunt slab calorice.

Citeste si Dieta cu miere de albine, rezultate fantastice. Cum să slăbeşti şase kilograme într-o lună şi să te protejezi de boli

Nu este necesar să renunţi complet la dulciuri sau la alte mici plăceri culinare

Da, ai citit bine. Dacă 80% din timpul dedicat unei diete mănânci sănătos, 20% ai dreptul să-ţi satisfaci micile plăceri culinare fără ca procesul de slăbire să îţi fie compromis. Altfel spus, dacă într-o săptămână respecţi regula celor trei mese (plus două gustări, dacă sunt necesare) sănătoase pe zi luate la ore fixe, ai dreptul ca în weekend, la prânz sau la cină, să îşi satisfaci orice plăcere culinară. Desigur, acest cheat meal este necesar să fie, totuşi, cu măsură.

În restul zilelor, privilegiază carnea slabă preparată dietetic, salatele, peştele, brânza slabă, iaurturile chiar dacă au un procent ridicat de grăsime, legumele de orice fel şi fructele proaspete şi oleaginoase.