La ce pericole te expui dacă minți la spovedanie. Ce reguli trebuie să respecte creștinii care caută iertarea Domnului

Creștinii care merg la spovedanie, având ca scop căutarea iertării Domnului, trebuie să fie sinceri și să nu mintă, pentru că se expun unor riscuri majore.

08 apr. 2023, 13:58
La ce pericole te expui dacă minți la spovedanie. Ce reguli trebuie să respecte creștinii care caută iertarea Domnului
Ce se întâmplă dacă minți la spovedanie

Credincioșii merg adesea la spovedanie pentru a se descărca de povara păcatelor comise. La spovedanie putem merge oricând dorim, cel puțin o dată pe an, în Postul Paștelui, cel mai greu post de peste an. Cei care mint nu se vor bucura de efectele acestei taine.

Spovedania este una dintre cele șapte Taine Sfinte, practicile din Creștinism necesare credincioșilor pentru a se bucura de mântuirea Domnului. Celelalte Sfinte Taine sunt botezul, mirungerea, împărtășania, căsătoria, preoția și Sfântul Maslu. Spovedania este foarte importantă pentru credincioși, așa că trebuie să fie atenți la unele lucruri, pentru ca taina să aibă efect, potrivit ego.ro.

Citește și: Taina Spovedaniei se schimbă după cazul preotului Visarion Alexa. Deciziile Sfântului Sinod: „Duhovnicul trebuie să se fi eliberat de robia patimilor trupeşti”

În primul rând, trebuie să avem un regret sincer față de păcatele comise. Deoarece scopul este iertarea păcatelor, cea mai de bază cerință a spovedaniei este adevăratul regret al faptelor comise. Altminteri, spovedania devine un set de acțiuni făcute din obligație.

Totodată, nu trebuie să fim jenați să ne mărturisim păcatele, pe care Dumnezeu deja le știe. E șansa de a scăpa de anxietățile și regretul legat de păcatele comise. Minciuna doar va aduce apăsare mentală continuă.

Citește și: Purtătorul de cuvânt al BOR a realizat un mic îndrumar pentru spovedanie. Care este rolul duhovnicului în viața unui creștin

Fii sincer la spovedanie

Ne putem spovedi oricând, dar este indicat ca măcar o dată pe an să mergem la duhovnicul nostru pentru a ne mărturisi păcatele, cea mai bună perioadă fiind în Postul Paștelui. Ar fi necesar să citim înainte rugăciunile speciale pentru această ocazie, dar și după ne-am spovedit.

Trebuie să acceptăm canonul primit de la duhovnic, care are rolul de a ne reda încrederea în puterile noastre spirituale.