La ce temperatură trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Sigur nu procedezi corect

În ultima perioadă, românii au plătit facturi foarte mari la curent, mai ales după scumpirile din anul acesta. Desigur, și electrocasnicele din locuință consumă mult curent. Cum să faci economie, află în articol.

18 dec. 2023, 19:05
La ce temperatură trebuie setat frigiderul pentru un consum mai mic de energie electrică. Sigur nu procedezi corect

Românii nu au mai avut parte de vești prea bune în anul 2023, în principiu, din cauza scumpirilor de peste tot, fie că e vorba despre utilități sau alimente.

Citește și Cât curent consumă instalația de brad. Detaliul pe care trebuie să-l cunoască românii care lasă luminițele de Crăciun în priză

Probabil te-ai gândit că unul dintre cei mai mari consumatori din casă este frigiderul, ei bine, este adevărat, însă fără el nu putem trăi.

Frigiderul este unul dintre electrocasnicele care nu lipsește din nicio locuință. Esențial pentru păstrarea și depozitarea alimentelor, acesta nu este niciodată scos din priză.

Mulți români plătesc facturi uriașe la curent, fără să știe un mic truc care le poate salva portofelul, dar în funcție de modelul frigiderului, consumul de energie electrică diferă și el.

Tocmai de aceea, cei de la Centrul de Consiliere pentru Consumatori au stabilit anumite praguri ale temperaturilor din interiorul acestui electrocasnic.

Temperatura recomandată de specialiști

Regula este foarte simplă, astfel, fiecare grad în minus pe care îl setezi în frigiderul reprezintă o creștere la consumul de energie electrică.

Potrivit specialiștilor, un grad în minus este echivalentul a șase procente pe factură.

Tocmai de aceea, în interiorul frigiderului este recomandată o temperatură mai mare de până la ”maxim șapte grade Celsius”.

Însă, această regulă nu se aplică și pentru congelator, căci acolo lucrurile sunt diferite.

Pentru a te asigura că alimentele sunt păstrate în condiții optime în congelator, aici, temperatura maximă trebuie să fie de -18 grade.

În funcție de această temperatură, dar și de alte specificații ale congelatorului, alimentele rezistă cât mai mult, potrivit Ego.ro.

De asemenea, temperaturile din frigider se ajustează și ele în funcție de anotimp. Astfel, pe timpul verii, temperatura din frigider trebuie să fie cu două grade în minus față de cea de pe timpul iernii.

Citește și Ucraina, import de energie electrică de la noi din țară! Ce a transmis Zelenski

Iarna, însă, temperatura din frigider recomandată este de 4-5 grade. Acest interval diferă și de camera în care este amplasat frigiderul, dacă este sau nu răcoroasă.