La ce trebuie să fie atenți românii care dețin aparate de aer condiționat poziționate spre stradă. Amenzile sunt usturătoare

Majoritatea celor care au ales să își monteze un aer condiționat nu știu că pot fi amendați din cauza acestuia. Astfel, cei care nu protejează mediul și lasă apa rezultată în urma folosirii aparatului de climatizare să curgă pe domeniul public, riscă o amendă usturătoare.

25 aug. 2023, 15:50
La ce trebuie să fie atenți românii care dețin aparate de aer condiționat poziționate spre stradă. Amenzile sunt usturătoare

O femeie din Constanța a fost dată în judecată pentru cele două aparate de aer condiționat din propriul birou. Totul a început în 2018, când femeia din Constanța a fost amendată de către Poliția Locală din cauza faptului că sistemul de evacuare al apei din cele două aparate de aer condiționat era poziționat chiar în dreptul ușii de acces în clădire.

„În ziua de 08.08.2019, ora 19.30, nu a asigurat în mod corespunzător eliminarea apei rezultate în urma utilizării celor două aparate de aer condiționat instalate la apartamentul nr. din imobil, producând astfel disconfort persoanelor care erau în sediul societății comerciale ce are ușa poziționată sub aparatele de aer condiționat. S-a dispus ca sancțiune complementară în temeiul art. 5 alin. (3) lit. g) din O.G. nr. 2/2001 desființarea lucrărilor și aducerea terenului în starea inițială, mai exact asigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalației de climatizare, astfel încât să nu afecteze imobilul sau dotările acestuia sau să producă disconfort persoanelor aflate în trecere“, se arată în hotărârea judecătorească.

Potrivit hotărârii, femeia ar fi ignorat măsurile privind protecția mediului, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare și faptul că prezintă un grad de pericol social ridicat.

Citește și: Ziua în slujba statului, seara între hore și sârbe! Povestea impresionantă Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți

Pentru neplăcerile create de evacuarea apei de la cele două sisteme de aer condiționat, femeia a primit o amendă de 500 de lei.

”Fapta petentei de a ignora măsurile cu caracter normativ instituite de autoritățile locale privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, prin neasigurarea corespunzătoare a eliminării apei rezultate în urma utilizării instalațiilor de climatizare, prezintă un grad de pericol social ridicat și trebuie sancționată ca atare, în condițiile în care a produs și consecințe, determinând formularea unei sesizări împotriva sa“, se mai arată în hotărârea judecătorilor, potrivit Cancan.ro.

Citește și: Rețeta pentru cele mai bune sarmale moldovenești! Trucul secret care le va face să se topească în gură