La Ditrău, concluziile contrazic situaţia creată în ultimele zile. Cine a fost numit vinovat

Primarul din Ditrău a prezentat concluziile întâlnirii din această dimineață de la Ditrău: „Am început cu o rugăciune să putem rezolva această problemă pașnic și să nu se râdă lumea”. În plus, participanții la ședința de la Primăria din Ditrău au decis să facă o petiție pentru a-i cere patronului brutăriei unde lucrează cei doi bărbați din Sri Lanka să le plătească orele suplimentare și să îi trateze mai bine, mai spune primarul localității. 

RomaniaTV.net
01 feb. 2020, 11:55
La Ditrău, concluziile contrazic situaţia creată în ultimele zile. Cine a fost numit vinovat

În timpul ședinței s-au exprimat nemulțumiri, dar până acum nimeni nu s-a plâns autoritățile din domeniu, informează digi24.ro.

„Mulți oameni și-au exprimat părerile despre munca lor în brutărie, s-a văzut că problema nu este cu cei doi muncitori angajați din Sri Lanka, ci cu comportamentul șefului brutăriei cu angajații. Oamenii au plecat pașnic acasă. Am promis că vom face luni o petiție către brutărie, eu voi mediatiza această problemă și vom depune petiția la brutărie, cu cerința de a schimba munca lor la brutărie. Sunt mulți oameni care s-ar întoarce, dacă s-ar schimba condițiile”, a declarat primarul Puskas Elemer la Digi24.

Totuși, au fost mai mulți oameni care, în timpul ședinței au susținut că imigranții pot provoca probleme.

„Ce a reieșit azi de la oameni a fost că nu au fost angajați ca lumea, nu au fost plătite orele în plus, comportamentul lui a fost mai rău către ei”, a adăugat edilul. El mai spune că știa de existența unui conflict între angajați și angajator.

Întrebat ce se va întâmpla cu cei doi singalezi, Puskas a răspuns: „Soarta lor depinde de angajator, degeaba mă întrebați pe mine”.

Potrivit Mediafax proprietarul brutăriei din Ditrău, cel care a angajat doi bărbați din Sri Lanka, și-a cerut scuze, sâmbătă, localnicilor pentru neplăceri și s-a oferit să îi mute pe cei doi din procesul de producție. 

„Preotul a fost la întâlnire, am început cu o rugăciune să putem rezolva această problemă pașnic și să nu ne râdă lumea”, a mai spus primarul.

Citește șiCazul DITRĂU. Adunare Generală pentru expluzarea brutarilor din Sri Lanka. VIDEO reportaj