Cazul DITRĂU. Adunare Generală pentru expluzarea brutarilor din Sri Lanka. VIDEO reportaj

Publicat: Sâmbătă, 01 Februarie 2020 11:37 // Actualizat: Sâmbătă, 01 Februarie 2020 11:37 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Casa de Cultură din Ditrău, pentru a discuta nemulţumirile legate de prezenţa în localitate a celor doi muncitori sri-lankezi, angajaţi la o fabrică de pâine.

Primarul Puskas Elemer s-a adresat oamenilor cu lacrimi în ochi şi i-a îndemnat să se roage, moment în care cei prezenţi, alături de preotul din sat, Biro Karoly, au rostit 'Tatăl Nostru'. La întâlnire participă şi deputatul UDMR Bende Sandor, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Barti Tihamer. Oamenii s-au înscris la cuvânt şi urmează să îşi prezinte punctul de vedere.

Scandal la Ditrău! Localnicii refuză să accepte doi cetăţeni din Sri Lanka angajaţi la o brutărie. Reprezentanţii UDMR fac apel la calm

Miercuri, aproximativ 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Bíró Károly, s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le e teamă ca la ei în comună 'să nu vină un val de migranţi', care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Doi proprietari de locuinţe unde au fost cazaţi muncitorii au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni. Întrucât în acea zi sala de şedinţe de la Primărie era neîncăpătoare, s-a luat decizia să se ia în discuţie aceste nemulţumiri la o adunare populară, conform Agerpres.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ditrău migranţi muncitori sri lanka
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 feb 15:57
Răspunde | Votează email 0 email
Andrei P
Parcă noi românii eram "budos olah". Acum s-au agăţat de amărîtii ăia din Ceylon? Că ce, că le fac pâinea şi au gripă aviară? Ce au oamenii ăştia de nu suportă pe unul care nu vorbeşte ungureşte (cred că şi româna este o problemă pentru ei). Vor rămâne singuri, să se înjure în maghiară, să se căsăpească între ei în ungureşte iar cine mai rămâne să ceară să plece în Ungaria.
01 feb 15:43
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Ce problemă au dezbătut, până la urmă, ăștia?

Au făcut procesiune
Ca încă un pas spre națiune…?

ORI

S-au rugat că-s cuib stupid
Sub orbănașu lor cupid
Cu gând să se dreagă RAPID?

Cât îi mai țineți... așa-n... VID!?
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H