La doar 18 ani, Răzvan duce pe umeri cea mai grea povară. Are leucemie și luptă din răsputeri să învingă boala. Apel disperat al cunoscuților: „Are nevoie urgentă de sânge!”

Răzvan Matragoci are 18 ani, este din Buzău și se luptă în fiecare zi cu o boală extrem de gravă. Apropiații îi sunt alături și se roagă ca, în cele din urmă, adolescentul să aibă parte de o minune.

13 aug. 2022, 17:31
La doar 18 ani, Răzvan duce pe umeri cea mai grea povară. Are leucemie și luptă din răsputeri să învingă boala. Apel disperat al cunoscuților: „Are nevoie urgentă de sânge!”

Răzvan Matragoci se află în grija Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. În urmă cu câțiva ani, la vârsta de 12 ani, medicii au descoperit că băiatul avea leucemie. A urmat o perioadă de tratament, iar apoi analizele i-au ieșit bine.

Din nefericire, cu o lună în urmă, boala a revenit, iar Răzvan a ajuns să fie internat la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” din București. Doar o minune îl mai poate salva și bunăvoința oamenilor.

Pentru ca Răzvan să poată fi stabilizat, el are nevoie urgentă de sânge. Angajații de la Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului i-au oferit deja o primă mână de ajutor și au mers să doneze sânge. Nu este suficient, însă. Adolescentul are nevoie de și mai mulți oameni buni, dornici să-l ajute și să-i dea șansa la viață. Reprezentanții insituției au făcut apel pe Facebook în speranța că mai pot găsi persoane care să doneze sânge pentru el.

„El este Razvan si are nevoie urgenta de sange. E un tanar ocrotit in sistemul de protectie sociala, da, si noi toti il iubim si dorim sa il sustinem in toate proiectele lui de viitor. Indiferent de grupa ta sanguina…Razvan va primi sangele de care are nevoie.

Sangele este un medicament ca oricare, diferenta este ca nu poate fi cumparat din farmacie. Donezi 300 ml din cei 5 l de care dispui, sange care se vor reface in 3-4 zile . Razvan Matragoci este internat la sectia de hematologie a spitalului Militar din Bucuresti.

Vino, Razvan are nevoie si de tine! ”, a scris pe Facebook Roxana Kovacs Chirițoiu, consilier în cadrul DGASPC Buzău.

Răzvan este foarte ambițios și puternic și își dorește cu orice preț să învingă boala și să-și ducă visul mai departe. A terminat o școală de meserii la Râmnicu Sărat și e foarte pasionat de fotografie.

Citește și Alexandra are doar 12 ani, dar luptă ca un om mare pentru viață. Copila suferă de o boală extrem de gravă. ”Nu mai pot, nu mai rezist!”

Citește și Durere fără margini la înmormântarea surorii şi nepoatei criminalului din Bascov. Fetiţa şi-a implorat unchiul, cu ochii în lacrimi, să n-o omoare