La doar 3 ani, ştie ce este diviziunea celulară şi vorbeşte despre găurile negre

Emmelyn este americancă din Washington. Ea a uimit asistenţa în câteva rânduri apărând la televiziuni din Marea Britanie şi vorbind ca un om mare despre planete, diviziune celulară şi chiar despre Univers.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 16:31

Când Emmelyn Roettger avea doar câteva luni, medicii i-au avertizat pe părinţii ei că micuţa ar putea avea serioase întârzieri de dezvoltare. Ulterior însă, s-a dovedit că era doar o problemă de vedere, iar  micuţa avea nevoie în realitate numai de o pereche de ochelari.

I s-au pus ochelari încă de la vârsta de 10 luni. După aceea, Emmelyn a devenit de nerecunoscut. A intrat în clubul Mensa din SUA, al persoanelor cu cel mai mare coeficient de inteligenţă, când avea 2 ani şi 11 luni, adică în luna martie.

La doar 15 luni, Emmelyn recunoştea toate litere, iar înainte să împlinească doi ani, ştia deja să scrie. În scurt timp, micuţa a învăţat să numere până la o sută.

Emmelyn are un coeficient de inteligenţă de 135. De curând, ea a dat lecţii de biologie şi geografie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune britanic.

Fetiţa ştie că diviziunea celulară se numeşte „mitoză” şi vorbeşte cu uşurinţă despre găuri negre, Univers şi dimensiunea planetelor.