La fiecare 15 secunde, în lume, o persoană moare din cauza infectării cu noul coronavirus

La nivel global, aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de coronavirus, potrivit unei analize realizate de agenţia Reuters pe baza datelor colectate din ultimele două săptămâni. Asta înseamnă 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 06:37
La fiecare 15 secunde, în lume, o persoană moare din cauza infectării cu noul coronavirus

Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut miercuri, 5 august, de 700.000, potrivit analizei realizate de Reuters. Clasamentul este condus de Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic. 

Deşi în America Latină trăiesc 640 de milioane de oameni, pandemia a ajuns mai greu aici. Autorităţile s-au luptat de la debutul pandemiei să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate. Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc la periferii. Mulţi dintre locuitorii acestor ţări lucrează în sectorul informal, un sector cu puţină siguranţă socială, iar aceştia au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Citeşte şi Bonusuri de 500 de euro pentru lucrătorii care au asigurat îngrijiri la domiciliu în timpul pandemiei. Banii se dau de Sărbători

SUA, care au o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost şi ele grav afectate de pandemie. Expertul infecţionist al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat că statele care înregistrează un număr uriaş de cazuri ar trebui să reconsidere impunerea restricţiilor şi a izolării, astfel încât numărul de cazuri să scadă semnificativ până la toamnă, când va începe sezonul de gripă.