La fotbal, ca pe FRONT. Un portar a rămas fără un RINICHI, după o ciocnire şi un diagnostic greşit

Fotbalul este unul dintre sporturile în care se câştigă cei mai mulţi bani, însă uneori sportul rege îşi cere tributul. Pentru portarul Dumitru Paul, de la Luceafărul Oradea, formaţie din Liga a II-a, tributul a fost un rinichi pierdut după partida de vineri cu UTA Arad. După ce a fost diagnosticat greşit de medicii din Arad, care îi recomandaseră o săptămână de repaus, Paul se poate considera, însă, norocos, medicii din Oradea salvându-i, practic, viaţa.

RomaniaTV.net
20 apr. 2013, 17:46
La fotbal, ca pe FRONT. Un portar a rămas fără un RINICHI, după o ciocnire şi un diagnostic greşit

Portarul echipei Luceafărul Oradea, Dumitru Paul, a fost operat la Spitalul Judeţean Oradea pentru a-i fi extirpat rinichiul stâng la doar câteva ore după meciul cu UTA, pierdut de bihoreni cu scorul de 0-2.

Portarul a ajuns la spital şi a fost operat de urgenţă, după ce în timpul meciului se ciocnise violent de un adversar. Imediat după impact, produs în minutul 30, Paul a primit îngrijiri, dar a afirmat că poate continua partida. Pe finalul reprizei, el s-a prăbuşit, însă, la pământ şi a fost urcat în ambulanţă, care l-a dus de urgenţă la spitalul din Arad. Acolo, medicii au stabilit că Paul a suferit o contuzie forte şi i-au recomandat o săptămână de pauză, spunându-i că nu are nevoie de internare.

Potrivit site-ului clubului Luceafărul, Dumitru Paul s-a alăturat colegilor şi a plecat înapoi spre Oradea, însă cu timpul s-a simţit din ce în ce mai rău, iar noaptea a fost dus cu ambulanţa la spital, unde în urma unor noi investigaţii medicii au decis că rinichiul stâng trebuie extirpat.

Dumitru Paul are 22 de ani şi a mai jucat la FC Bihor, ACU Arad, Arieşul Turda şi Unirea Floreşti. În 2007, când era junior la FC Bihor, Paul s-a ciocnit violent cu un atacant de la Bega Timişoara şi a suferit o ruptură de splină, medicii fiind nevoiţi să intervină chirurgical pentru a-i extirpa organul.