La limita disperării! Mai mulţi români, captivi pe un vas de croazieră. Autorităţile nu îi ajută

14 români, membri ai echipajului de pe vasul de croazieră Navigator of the Seas, sunt în greva foamei pentru că şefii nu le permit repatrierea, scrie presacurata.ro. Situația a devenit dramatică la bordul navelor de croazieră, din cauza debarcărilor îngreunate de teama cazurilor de coronavirus.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 06:27
La limita disperării! Mai mulţi români, captivi pe un vas de croazieră. Autorităţile nu îi ajută

Românii sunt captivi pe vas din 13 martie şi tot de atunci încearcă să se întoarcă în ţară. În urmă cu o săptămână, în semn de protest, aceştia au decis să intre în greva foamei. 

Starea membrilor echipajului s-a înrăutăţit. Compania de croaziere Royal Caribbean încă poartă negocieri cu stafful aflat în grevă, dar, totodată, ameninţă membrii echipajului că vor fi pedepsiţi dacă vor vorbi cu presa. 

În tot acest timp, românii au apelat în repetate rânduri serviciul de urgenţă 911 şi au solicitat ajutor de la Ambasada României din SUA, dar nu au primit niciun ajutor. 

Românii au fost amânați în mod repetat de la finalul lui aprilie. Mai întâi, li s-a promis că vor fi îmbarcați în avion pe 16 mai, la Miami, apoi data anunțată a fost 21 mai, din Barbados. Unul dintre ei se grăbește să ajungă în țară pentru că tatăl său este grav bolnav. 

Compania nu a oferit explicații pentru amânări.

Mai mulţi membri ai echiapajelor s-au sinucis, în ultimele zile, pe navele de croazieră americane. SUA au trimise în larg 104 nave.