La limita sărăciei! Un elev din Craiova ştie doar de la televizor ce înseamnă şcoala online: "Nu prea mai învăţ, dar învăţ..."

Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020 22:52 // Actualizat: Miercuri, 06 Mai 2020 22:52 // Sursa: romaniatv.net

Un elev din Craiova primeşte temele prin telefon, iar despre şcoala online ştie doar de la televizor. El şi fratele lui sunt crescuţi de o bunică şi nu au posibilităţi materiale, informează Mediafax.

Foto: Digi24

Rămaşi fără părinţi anul trecut, cei doi copii - unul în clasa a treia, celălalt la grădiniţă - sunt crescuţi de o bunică, prea săracă pentru a-şi permite să le cumpere computer, telefon mobil sau abonament la internet.

Din luna martie, de când şcolile s-au închis, Ovi învaţă singur, acasă, iar învăţătoarea îi transmite temele prin telefon.

Nu prea mai învăţ, dar învăţ (...). Nu ştiu ce ne-a dat doamna să scriem şi am pierdut rândul“, spune Ovi.

N-am avut cu ce să luăm legătura online. El nu ştie cum se procedează. A văzut şi el pe la televior, dar n-are idee”, spune şi bunica elevului.

Citeşte şi Ludovic Orban anunţă cumpărarea de tablete pentru elevi. "Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei"

Pentru el şi pentru ceilalţi 100 de elevi aflaţi în situaţia lui, directorul şcolii încearcă să facă rost de tablete, laptopuri sau calculatoare, din donaţii.

Încercăm să găsim soluţii acum astfel încât ă putem face faţă. Deja am primit 5 tablete”, declară Carmen Pascu, directorul Şcolii Gimnaziale „Lascăr Catargiu”, din Craiova.

Şi în Mehedinţi, o învăţătoare din Eşelniţa a reuşit să obţină, din donaţii şi sponsorizări, 20 de tablete pentru elevii săi. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
donatii elevi săraci invatamant online şcoala online
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H