La limita sărăciei! Un elev din Craiova ştie doar de la televizor ce înseamnă şcoala online: „Nu prea mai învăţ, dar învăţ…”

Un elev din Craiova primeşte temele prin telefon, iar despre şcoala online ştie doar de la televizor. El şi fratele lui sunt crescuţi de o bunică şi nu au posibilităţi materiale, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 19:52
La limita sărăciei! Un elev din Craiova ştie doar de la televizor ce înseamnă şcoala online: „Nu prea mai învăţ, dar învăţ…”

Rămaşi fără părinţi anul trecut, cei doi copii – unul în clasa a treia, celălalt la grădiniţă – sunt crescuţi de o bunică, prea săracă pentru a-şi permite să le cumpere computer, telefon mobil sau abonament la internet.

Din luna martie, de când şcolile s-au închis, Ovi învaţă singur, acasă, iar învăţătoarea îi transmite temele prin telefon.

Nu prea mai învăţ, dar învăţ (…). Nu ştiu ce ne-a dat doamna să scriem şi am pierdut rândul“, spune Ovi.

N-am avut cu ce să luăm legătura online. El nu ştie cum se procedează. A văzut şi el pe la televior, dar n-are idee”, spune şi bunica elevului.

Citeşte şi Ludovic Orban anunţă cumpărarea de tablete pentru elevi. „Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei”

Pentru el şi pentru ceilalţi 100 de elevi aflaţi în situaţia lui, directorul şcolii încearcă să facă rost de tablete, laptopuri sau calculatoare, din donaţii.

Încercăm să găsim soluţii acum astfel încât ă putem face faţă. Deja am primit 5 tablete”, declară Carmen Pascu, directorul Şcolii Gimnaziale „Lascăr Catargiu”, din Craiova.

Şi în Mehedinţi, o învăţătoare din Eşelniţa a reuşit să obţină, din donaţii şi sponsorizări, 20 de tablete pentru elevii săi. 


loading...
Partenerii noștri