Ludovic Orban anunţă cumpărarea de tablete pentru elevi. „Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei”

Premierul Ludovic Orban a anunţat miercuri că Guvernul caută soluţii pentru a achiziţiona tablete pentru elevi. Autorităţile vor ca fiecare copil să aibă acces la educaţie, în condiţiile în care şcolile sunt închise pe fondul pandemiei de coronavirus.  

RomaniaTV.net
06 mai 2020, 08:55
Ludovic Orban anunţă cumpărarea de tablete pentru elevi. „Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei”

„Deja preşedintele României şi-a exprimat clar solicitarea către noi, către Guvern, să găsim soluţii pentru a asigura accesul tututor copiilor prin achiziţionarea de tablete care să fie conectate la Internet şi care să permită fiecărui elev să poată accesa cursurile online. Căutăm soluţii împreună cu Ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi a găsi resursele”, a precizat Ludovic Orban.

Un convoi de 20 de camioane cu materiale sanitare va fi trimis azi Republica Moldova. Ludovic Orban: „Este un gest firesc”

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a cerut pedintelui Klaus Iohannis să promulge legea prin care cadrele didactice pot fi ajutate să desfăşoare lecţii on-line, fiindu-le acordate fonduri pentru a-şi cumpăra laptopuri, calculatoare sau tablete.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, apel către Klaus Iohannis

Cu ajutorul unei fundaţii şi al unui antreprenor, o învăţătoare din Mehedinţi le-a cumpărat elevilor săi tablete. Acum, cei 22 de micuţi de clasa a doua pot continua şcoala de acasă.

Gest impresionant al unui dascăl din România. Le-a cumpărat tablete elevilor săi

Recent, primarul comunei Șuletea din județul Vaslui a publicat, în mediul online, scrisoarea unei eleve care îl ruga să îi cumpere un telefon mobil pentru școală, cu promisiunea că îi va înapoia banii din alocație. Primarul Ciprian Robert Tamaș i-a promis nu doar că îi va achiziționa un telefon mobil, dar și că, până la sfârșitul săptămânii, în sat va fi disponibil internet gratuit.

O elevă din Vaslui l-a rugat pe primar să-i cumpere un telefon. Cum intenţionează fata să-i plătească edilului gadgetul

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că a prezentat joi în şedinţa de guvern un proiect de hotărâre prin care să se aloce 150 de milioane de lei pentru copiii din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie şi care au păstrat cu dificultate legătura cu cadrele didactice în această perioadă.

„În această seară, în şedinţa de guvern, am prezentat un proiect de hotărâre de guvern prin care să se aloce bani de la fondul statului pentru achiziţionarea de echipamente tocmai pentru aceşti copii din mediile defavorizate. Prin urmare, 150 de milioane de lei pentru aceşti copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă”, a spus Anisie la Realitatea Plus.

Ea a afirmat că este conştientă de faptul că există probleme în sistem. „Nu am fost pregătiţi şi recunoaştem lucrul acesta şi sunt conştientă de faptul că sunt probleme în sistem şi ştiu lucrurile acestea tocmai pentru că m-am consultat cu oamenii din sistem. În curând vom ieşi cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai această achiziţie de tablete, echipamentele necesare (…). Echipamentele necesare vor fi conectate la internet (…) pentru doi ani”, a precizat Anisie.

Potrivit ministrului, achiziţia va fi centralizată la nivel guvernamental. „Vom transmite către inspectoratele şcolare acele echipamente pe care le vom achiziţiona, deci vor avea şi internet şi laptop sau tabletă”, a adăugat Anisie.