La Mioveni, ca la Hollywood: Autorităţile au scris numele oraşului pe un deal

La noi, ca la Hollywood! Autorităţile din Mioveni, Argeş, au copiat modelul din cetatea filmului şi au scris cu litere uriaşe numele localităţii, pe creasta unui munte. În oraşe ca Braşov sau Deva există deja, de ceva timp, astfel de simboluri.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 20:35
La Mioveni, ca la Hollywood: Autorităţile au scris numele oraşului pe un deal

Literele, de un roşu aprins, sunt vizibile de la kilometri depărtare.

„Lungimea totală a acestui ansamblu este de 35 de metri, literele au o înălţime de 4 metri. Am considerat că este util să ne identificăm ca oraş”, a declarat Nicolae Tudose, director Servicii edilitare Mioveni.

Şi Braşovul are un simbol asemănător cu cel de la Hollywood. Literele montate în 2004 pe Tâmpa au fost smulse de vânt, iar numele de astăzi al oraşului a fost montat pe munte în 2006, la aproape o mie de metri altitudine.

Un astfel de simbol a fost montat şi pe Dealul Cetăţii din Deva. Numele Devei a fost scris prima dată în anul 1998. Literele sunt situate la 85 de metri deasupra oraşului, astfel că ele pot fi observate de la distanţă.

Autorităţile din România au copiat faimosul însemn al Hollywoodului, ridicat în anul 1923. Iniţial a avut ca scop promovarea proiectelor imobiliare din zonă. Acum este un simbol al cetăţii filmului, cunoscut pe toată planeta.