La Tokyo este risc de cutremur puternic

Cercetătorii japonezi au evaluat la 70% riscul producerii unui cutremur cu magnitudinea de cel puţin 7 grade pe scara Richter,  în zona Tokyo, în următorii patru ani, din cauza intensificării activităţii seismice după 11 martie, când s-a produs cutremurul apocaliptic de la Fukushima.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 15:04
La Tokyo este risc de cutremur puternic

Estimarea specialiştilor Universităţii din Tokyo se bazează pe datele Agenţiei nipone de meteorologie, potrivit căreia în regiunea Tokyo a fost înregistrată o medie zilnică de 1,48 de cutremure cu magnitudine mai mare de 3 grade pe scara Richter, după catastrofa care a distrus în urmă cu peste zece luni coasta de nord-est.

Numeroase cutremure s-au produs de atunci, dar acestea nu au fost resimţite mereu şi nu au provocat pagube Această cifră este totuşi de cinci ori mai ridicată decât cea de dinainte de 11 martie 2011, potrivit cercetătorilor  Seismicitatea s-a intensificat în regiunea capitalei, ceea ce antrenează un risc mai mare de producere a unui cutremur puternic, a explicat Naoshi Hirata.

Autorităţile guvernamentale evaluează riscul la 70% în următoareale trei decenii. Temerile privind producerea unor cutremure mari pe viitor s-au dublat după seismul cu magnitudinea 9 care a avut loc pe coastele de nord-est ale Japoniei, declanşând un tsunami soldat cu 19.000 de morţi şi un accident nuclear fără precedent la centrala de la Fukushima.