La un muzeu din Chicago se poate dormi cu 10 dolari pe noapte în camera lui Van Gogh

Publicat: Vineri, 12 Februarie 2016 18:15 // Actualizat: Vineri, 12 Februarie 2016 18:15 // Sursa: romaniatv.net

Un prestigios muzeu din Chicago închiriază cu 10 dolari pe noapte "Camera lui Van Gogh din Arles", reconstitută în cele mai mici amănunte. Inițiativa este anunțată de Art Institute of Chicago.

"Sperăm ca acest lucru să îi facă pe vizitatori să se gândească diferit la pictură", a spus Amanda Hicks, purtător de cuvânt al instituției.

Există trei versiuni ale tabloului "Camera lui Van Gogh din Arles", pictate între 1888 și 1889, expuse la muzeul Van Gogh din Amsterdam, muzeul Orsay din Paris și la muzeul din Chicago. Ele vor fi prezentate în mod excepțional împreună la Art Institute din 14 februarie până în 10 mai.

"Versiunea noastră a camerei lui Van Gogh este foarte populară, apreciată și cunoscută", afirmă dna Hicks.

Reproducerea în mărime naturală a încăperii, realizată de un grup de artiști din Chicago, reia culorile vii din lucrări și cuprinde imitații ale mobilei simple de lemn. "Este o ocazie de a reflecta, a parcurge și a experimenta cu o privire nouă această operă emblematică", adaugă ea.

Cu "pereții săi lila, podeaua de un roșu pal, scaunele și patul de un galben cromat, pernele galben pal și cuvertura roșu sângeriu, masa de toaletă portocalie, ligheanul albastru și fereastra verde", Van Gogh a vrut "să sugereze o odihnă absolută", potrivit unei scrisori trimise fratelui său, Theo, citat de muzeul Orsay.

Iubitorii picturii lui Van Gogh care apreciază cele trei picturi și-au rezervat deja toate datele disponibile din luna februarie. Rezervările se limitează la o singură noapte și includ două intrări la muzeu. Când expoziția se va încheia, camera își va închide și ea porțile.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
camera lui van gogh Chicago muzeu Van Gogh
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 18:31
... Un prestigios muzeu din Chicago închiriază cu 10 dolari pe noapte „Camera...
1
EUR
4.8024
RON
24 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H