La un pas de o mare tragedie: o șoferiță beată a făcut prăpăd în Galați

O mulțime de accidente se produc pe șosele, în perioada sărbătorilor de iarnă. Marți, 27 decembrie, șoferiță beată a avariat nouă mașini, din centrul orașului Galați. 

27 dec. 2022, 13:05

Femeia a pătruns cu autoturismul în zona interzisă din „Orașul lui Moș Crăciun”. Mai mult, iar apoi a trecut printr-un pasaj pietonal, cu trepte.

Șoferița avea 44 de ani și a fost depistată cu concentrație de alcool în sânge.

Potrivit Poliției, femeia „a pătruns pe sectorul de drum închis circulației publice, în zona Orașul lui Moș Crăciun, a traversat platoul pietonal din zona monumentului Fata pe valuri, a trecut prin gangul blocului aflat în imediata apropiere și s-a oprit pe strada Vadul Sacalelor, în zona pieței”.

 

Ce alcoolemie i-au găsit polițiștii șoferiței băute

 

În urma evenimentului au fost avariate alte nouă mașini. Practic, șoferița a făcut prăpăd prin oraș. Din fericire, niciun pieton nu a fost ucis. Așadar, o adevărată minune, având în vedere pericolul public de la volan.

„La testarea alcoolscop, a rezultat o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătoarea auto a fost testată și cu aparatul Drug test, rezultatul fiind negativ”, au precizat polițiștii, potrivit presei locale.

Agenții au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.