La un pas de TRAGEDIE! Mark Webber, accident TERIBIL. VIDEO

Fostul pilot de Formula 1, Mark Webber, a suferit un accident groaznic în cursa de 6 ore de la Interlagos din Brazilia din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă.

01 dec. 2014, 13:54
La un pas de TRAGEDIE! Mark Webber, accident TERIBIL. VIDEO

Mark Webber a lovit puternic glisierele, maşina fiind distrusă în urma impactului. Din fericire, pilotul a scăpat nevătămat.

Mark Webber este din 2014 pilotul Porsche în campionatele de anduranţă. Din păcate, anul nu a fost încheiat cu bine, în condiţiile în care accidentul de la Interlagos s-a petrecut cu o jumătate de oră înainte de finalul cursei. Echipa a lansat un comunicat la scurt timp după încheierea cursei prin care confirma că pilotul este în regulă. Mark Webber a încheiat de 3 ori pe locul 3 la general în Formula 1 din postura de pilot Red Bull şi a reuşit să obţină 9 victorii în Marele Circ.

În 2003, Mark Webber era pilot la echipa de Formula 1 Jaguar, însă rezultatele australianului nu erau cele scontate. Mai mult, pilotul australian a fost aproape de o tragedie la Interlagos, în al treilea Mare Premiu al sezonului, când a pierdut controlul monopostului în virajul cu numărul 14, cel care duce spre standurile team-urilor, izbindu-se puternic de zidul de protecţie. Atunci, Webber a scăpat nevătămat şi a continuat să piloteze în Marele Circ, reuşind chiar trei locuri trei în clasamentul general, plus nouă victorii sub culorile team-ului Red Bull Racing.

 Din 2014 însă, Webber a plecat din Formula 1, fiind înlocuit cu un alt australian, Daniel Ricciardo, dar nu a putut sta deoparte de curse. A devenit pilotul echipei Porsche în Campionatul Mondial de Anduranţă, unde a reuşit trei podiumuri. Din păcate, Webber n-a încheiat sezonul cu bine. Cu doar jumătate de oră înainte de finalul Cursei de 6 ore de la Interlagos, Porsche-le lui Webber a derapat şi s-a izbit puternic de glisierele de protecţie în acelaşi viraj în care ieşise în decor şi în urmă cu 11 ani. „Pilotul e ok, după o ciocnire dură”, a anunţat Porsche Motorsport pe contul oficial de Twitter.