Labradorul Liggy, câinele de asistenţă care pune rufele în maşina de spălat

The Sun prezintă povestea labradorului Liggy, un câine de asistenţă care o ajută pe stăpâna sa, o britanică imobilizată în scaun cu rotile, atât la serviciu, cât şi acasă. Liggy este un exemplu pentru felul în care animalele pot să ajute persoanele cu handicap să devină independenţi.

RomaniaTV.net
22 ian. 2020, 14:36
Labradorul Liggy, câinele de asistenţă care pune rufele în maşina de spălat

Labradorul o ajută pe Nicki Berry cât de mult poate: deschide uşi, aduce diverse lucruri şi pune chiar şi rufele în maşina de spălat.

Nicki Berry, din oraşul britanic Goole (East Yorks), lucrează în domeniul cursurilor prin corespondenţă, are 48 de ani şi a rămas paralizată în 2015, în urma unei afecţiuni la coloana vertebrală. În plus, femeia suferă de tremor esenţial încă din copilărie. Ea şi Neil, soţul ei, au apelat la asociaţia Canine Partners pentru a avea un câine de asistenţă.

Liggy o ajută pe Nicki la serviciu, iar pentru ajutorul dat labradorul beneficiază chiar şi de un ecuson şi are numele scris pe birou. În plus, Liggy contribuie şi la ridicarea moralului colegilor stăpânei sale. „Numele pe care le avem pe birou sunt Nicki şi Liggy. Suntem pereche. Este uimitoare”, a povestit femeia.

Liggy este considerată membru al echipei.

Nicki crede că labradorul i-a schimbat viaţa. Îl compară cu un „televizor care este pe standby” şi adaugă faptul că, şi atunci când se odihneşte în coşul de la birou, este gata să o ajute în câteva secunde.

Liggy i-a dat lui Nicki încredere să meargă la cafenea în pauzele de la muncă, iar, la nivel mai general, i-a oferit independenţă.

„Legătura pe care o avem este uriaşă, iar relaţia pe care o avem îmi permite să fac lucruri pe care nu puteam să le fac înainte să o am. Mi-a oferit independenţă”, spune Nicki Berry.

Citeşte şi: Emmanuel Macron şi-a luat câine. Preşedintele Franţei va fi păzit la Elysee de un metis de labrador şi grifon