Lacrimi și suferință pentru bătrânii uitați ai României. Bunica Margareta încă speră că acest Crăciun o să fie mai bun: „Am în pungă niște zahăr. Iau câte o linguriță noaptea”

Bătrânețea este cumplită, iar atunci când ultimii ani din viață sunt trăiți în singurătate și sărăcie, suferința nu mai poate fi descrisă în cuvinte. Bunica Margareta se străduiește să rămână în viață de la o zi la alta, iar de Crăciun, aceasta speră la măcar o sticlă de suc.

30 nov. 2023, 13:08
Lacrimi și suferință pentru bătrânii uitați ai României. Bunica Margareta încă speră că acest Crăciun o să fie mai bun: „Am în pungă niște zahăr. Iau câte o linguriță noaptea”

În inima județului Mehedinți, acolo unde vântul rece și sărăcia pictează un tablou trist, trăiește bunica Margareta. La venerabila vârstă de 94 de ani, ea își trăiește zilele în singurătatea unei case reci și mărunte, iar povara traiului de zi cu zi o apasă pe umerii îmbătrâniți de timp.

Citește și: Probleme pe bandă rulantă pentru Simona Halep! Sportiva făcută praf pe rețelele de socializare: „Dopată și pro-Rusia”

Lăsată de izbeliște de membrii familiei, destinul ei este nesigur și trist. O viață întreagă de muncă i-a adus doar o pensie de 1.000 de lei pe lună, o sumă insuficientă pentru a-și acoperi nevoile de bază. Cu acești bani, bunica Margareta trebuie să își cumpere medicamente, deoarece bolile nu au stat departe de ea. Tot din această sumă, ea ar trebui să reușească să se și încălzească și să reziste.

Casa ei, și aceasta o mărturie a timpului, se clatină în bătaia vântului, iar singura sursă de căldură este o sobă veche. În fiecare lună, după ce își achiziționează medicamentele necesare supraviețuirii, bunica Margareta privește cu tristețe lemnele puține care i-au mai rămas. În această iarnă, frica de frig îi bântuie gândurile, căci primarul, care adesea o mai ajuta, acum a dispărut din peisaj.

„Nu am lemne. Odată îmi aducea primarul, acum văd că nu mi-a mai adus”, a povestit Bunica Margareta, potrivit bzv.ro.

După ce își cheltuie agoniseala pe medicamente, bunicii Margareta abia dacă îi mai rămân bani și pentru hrană.  Femeia nu știe cum va trece de iarna aceasta, însă mai speră, totuși, la ajutorul vecinilor săi, aceștia fiind singurii care îi mai oferă sprijin, după ce a fost uitată de familie.

Bunica Margareta se gândește cu tristețe la sărbătorile de iarnă, care vor veni în mai puțin de o lună și ar trebui să fie un motiv de bucurie pentru toți oamenii. Din păcate, femeia în vârstă de 94 de ani nu știe dacă va avea ce pune pe masa de Crăciun și a mărturisit că visează la un singur lucru pentru aceste sărbători, acela de a reuși să aibă pe masa sa o sticlă de suc.

„Nu știu cum mă voi descurca. Am în pungă niște zahăr. Iau câte o linguriță noaptea”, a mai mărturisit femeia.

Citește și: A murit Mali, cel mai trist elefant din lume. A stat singur într-o cușcă timp de 46 de ani