Lamborghini prezintă Aventador LP 700-4 Pirelli Edition

Lamborghini a prezentat o serie specială Pirelli, bazată pe coupe-ul Aventador LP 700-4. Modelele celebrează parteneriatul dintre cele două firme italiene, o colaborare veche de 51 de ani.         

RomaniaTV.net
20 dec. 2014, 11:39

Colaborarea dintre Pirelli şi constructorul din Sant’Agata Bolognese datează din 1963, anul în care a luat fiinţă Automobili Ferruccio Lamborghini S.p.A. Din acel moment, toate automobilele produse de Lamborghini au fost “încălţate” de Pirelli. Cel mai bun mod de a sărbători această colaborare îl reprezintă o serie specială, dedicată producătorului italian de pneuri. De ce însă Lamborghini nu a ales să prezinte acest model anul trecut, când parteneriatul dintre cele două firme împlinea 50 de ani, nu se ştie încă.

Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition, disponibil atât în versiune coupe, cât şi roadster, preia caracteristicile tehnice ale modelelor LP 700-4 “normale”: motor V12 de 6.5 litri, 700 CP şi 690 Nm, tracţiune integrală. Diferenţierea seriei speciale este asigurată de un nivel de echipament exclusiv, imaginat de Centro Stile Lamborghini. La exterior, Aventador LP 700-4 Pirelli Edition propune două tipuri de vopsea bi-ton, clienţii având opţiunea alegerii între două feluri de combinaţii, fiecare cu nuanţele ei specifice: partea superioară a caroseriei poate fi negru mat (caz în care restul maşinii primeste o nuanţă metalizată) sau negru strălucitor (caz în care vopseaua din partea inferioară a caroseriei este mată).

Evident, cauciucurile sunt Pirelli P Zero, 255/35 ZR19 pe faţă şi 335/30 ZR20 pe spate. Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition poate fi deja comandat, urmând să intre în producţie la începutul anului viitor. Primele unităţi nu vor ajunge la clienţi mai devreme de vara lui 2015.