Lance Armstrong avea montată o baterie de motoraş în sticla de apă. Dezvăluiri incredibile despre felul în care trişa ciclistul american

La aproape opt ani după ce Lance Armstrong a fost deposedat de cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei continuă să apară noi informaţii despre modul în care a trişat ciclistul american şi cum a reuşit acesta să păcălească publicul timp de ani de zile.

12 apr. 2021, 21:17
Lance Armstrong avea montată o baterie de motoraş în sticla de apă. Dezvăluiri incredibile despre felul în care trişa ciclistul american

Jurnalistul francez Antoine Veyer, specialist în ciclism, a ajuns la concluzia că Lance Armstrong avea montat pe bicicleta sa un motoraş de circa 800 de grame care avea o putere de 500 de W.

Jurnalistul a urmărit atent cursele lui Armstrong şi a concluzionat că acel motor era declanşat de Armstrong când atingea spatele de la şaua bicicletei. Era momentul după care îşi creştea semnificativ viteza, după cum scrie Digi Sport.

Conform jurnalistului, bateria motoraşului era fixată în sticla pentru apă pe care Armstromg o avea pe bicicletă. „Nu este ca şi cum ai merge pe motocicletă. Trebuie să munceşti din greu ca să-l faci să meargă„, a explicat, citat de Mundo Deportivo, Harry Gibbings, şeful Typhoon, firmă care produce astfel de motoare.

Citeşte şi Lance Armstrong a trişat din primul an de profesionism, dezvăluiri şocante. „Prima oară m-am dopat la 21 de ani”

În ianuarie 2013, Lance Armstrong a recunoscut, în cursul unui interviu acordat celebrei Oprah Winfrey, că a recurs la dopaj în cea mai mare parte a carierei sale sportive. Ciclistul american a fost suspendat pe viaţă în octombrie 2012 de către Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), care i-a retras din palmares şi cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei.

Când m-am dopat pentru prima oară? Trebuie să fi avut 21 de ani, era în timpul primului meu sezon ca profesionist„, a indicat Armstrong, care a cucerit titlul de campion mondial în anul respectiv (1993), la Oslo.

Citeşte şi Vicecampionană mondială abordată pentru a fi escortă de lux. „Mi-a zis că-mi oferă o grămadă de bani, vreo 200.000 de dolari pe lună”