Lansare NASA. Imagini inedite din interiorul capsulei VIDEO

Doug Hurley și Bob Behnken sunt primii astronauţi NASA care se lansează în spaţiu de pe pământ american în ultimii nouă ani, ei fiind actorii principali ai primei lansări cu echipaj uman făcută de NASA cu o navă comercială.

27 mai 2020, 19:44
Lansare NASA. Imagini inedite din interiorul capsulei VIDEO

SpaceX a proiectat nu doar capsula Dragon Crew şi racheta Falcon 9, dar şi costumele pe care cei doi astronauţi le vor purta în timpul călătoriei în spaţiu. Costumele sunt moderne și confortabile, iar o noutate a lor este că sunt dintr-o singură bucată. Ele au fost proiectate cu ajutorul designerului hollywoodian Jose Fernandez.

Citeşte şi NASA trimite astăzi oameni în spaţiu cu o navă SpaceX. Cum arată capsula şi noile costume proiectate de Elon Musk

Doug Hurley a fost pilot de luptă în US Marine Corps şi a participat la ultimul zbor al navetei spatiale Atlantis, în 2011, înainte de a fi întrerupt. El Hurley va fi responsabil de lansarea, aterizarea şi recuperarea vehiculului spaţial. Bob Behnken a fost un inginer de testare a zborurilor cu US Air Force, înainte de a se alătura NASA şi a petrecut peste 29 de zile în spaţiu. El va îndeplini funcţia de comandant al operaţiunilor şi îşi va asuma responsabilitatea pentru andocarea şi deblocarea capsulei Dragon.

Misiunea Demo-2 va dura între una și patru luni.

Imagini din interiorul capsulei, cu câteva minute înainte de lansare: