Magazinele din Marea Britanie au început să raționalizeze produse alimentare şi de igienă personală

Marea Britanie se confruntă cu mari probleme de aprovizionare, după apariţia noii tulpini de SARS-COV-2, care a făcut ca majoritatea ţărilor europene să oprească atât zborurile comerciale, cât şi transportul de marfă către Anglia.

23 dec. 2020, 10:02
Magazinele din Marea Britanie au început să raționalizeze produse alimentare şi de igienă personală
Magazinele din Marea Britanie încep să raționalizeze produse alimentare şi de igienă personală

Magazinele din Marea Britanie au început să limiteze numărul de produse ce pot fi cumpărate în această perioadă. Printre produsele raţionalizate de Tesco sunt ouăle, orezul, săpunul şi rolele de hârtie igienică, relatează Mediafax.

Conform BBC, Tesco a spus că are stocuri suficiente, iar clienţii ar trebui să „cumpere aşa cum ar face în mod normal”.

Franţa şi-a închis graniţa cu Marea Britanie timp de 48 de ore, duminică, pe fondul temerilor legate de noua tulpină de coronavirus.

Zeci de alte ţări au interzis sosirile din Marea Britanie, inclusiv India, Iran şi Canada.

Citeşte şi: Asistenta medicală din România care s-a vaccinat anti-COVID în Marea Britanie rupe tăcerea! Ce a simţit pe loc şi la ce efecte adverse se aşteaptă

 

Lanţul de magazine Tesco din Marea Britanie, afectat de închiderea Canalului Mânecii

Autorităţile franceze spun că unele călătorii vor fi permise pentru rezidenţi şi cetăţeni cu un test negativ recent. Între timp, Comisia Europeană a cerut altor ţări să renunţe la interdicţiile de călătorie. Într-o recomandare adresată tuturor statelor membre, Comisia a spus că interdicţiile aplicate zborurilor şi trenurilor ar trebui eliminate pentru a evita întreruperea lanţului de aprovizionare.

Luni, lanţurile de magazinee Tesco şi Sainsbury’s au avertizat asupra posibilităţii dispariţiei de pe rafturi a unor articole, dacă nu apar soluţii pentru transportul mărfurilor. O mare parte din legumele proaspete din Marea Britanie provin din Europa continentală în timpul iernii, inclusiv roşiile şi varza.

Tesco a anticipat şi că produsele precum salatele şi citricele ar putea fi afectate.

Canalul Mânecii este o rută comercială vitală, cu aproximativ 10.000 de camioane care călătoresc zilnic între Dover şi Calais de Crăciun, aducând de regulă produse proaspete.

Citeşte şi: Românii i-au şocat pe londonezi. S-au plimbat cu porcul mort în mijlocul Londrei

 

Restricții de sărbători în Europa. Ce trebuie să ştii dacă petreci Crăciunul sau Revelionul în afara României

Guvernul britanic a decis reinstituirea, începând cu 20 decembrie, a carantinei pentru anumite zone din Anglia, inclusiv Londra.

Potrivit regulilor în vigoare, un număr de până la trei familii au permisiunea de a se reuni în locuinţe în perioada 23 decembrie-27 decembrie. Oamenii se vor putea strânge în lăcaşuri de cult şi în aer liber, dar nu în spaţii închise sau în săli de spectacole.

Programul magazinelor va fi prelungit pe perioada Crăciunului şi în ianuarie, dar barurile vor fi nevoite să se închidă în Londra pentru a evita înrăutăţirea situaţiei epidemiologice. În două treimi din Anglia puburile şi restaurantele sunt închise începând cu weekendul din 19 decembrie, urmând modelul Londrei, pentru a ţine sub control un focar sever.

Irlanda de Nord va intra în carantină de şase săptămâni începând cu 26 decembrie, magazinele neesenţiale urmând a fi închise.

Citeşte şi Noua tulpină a coronavirusului, descoperită în Marea Britanie, se răspândeşte în Europa. În Italia a fost confirmat deja primul caz