Lapoviţă şi ninsoare în România. Se intervine pentru deszăpezire pe mai multe drumuri VIDEO

Ninge la această oră în mai multe judeţe din România. Utilajele de deszăpezire acționează pe drumurile din Pasul Tihuța, Pasul Mestecăniș, ambele situate pe DN 17, dar și în Pasul Palma, de pe DN 17A. În alte zone din județ, precipitațiile sub formă de lapoviță și ploi. Și în judeţul Harghita au intervenit utilajele, în acestă dimineață, pe cinci drumuri naţionale după ce în zonă s-au semnalat lapoviţă şi ninsoare.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 08:39
Lapoviţă şi ninsoare în România. Se intervine pentru deszăpezire pe mai multe drumuri VIDEO

„În zonele înalte ale țării au apărut primii fulgi de zăpadă. Utilajele de deszapezire ale CNAIR acționează încă de noaptea trecută cu material antiderapant pe toate drumurile naționale, unde se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță”, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Facebook, unde a postat imagini de pe DN 17, Pasul Tihuța, şi DN 13B, județul Harghita.

 

Reprezentanţii CNAIR roagă conducătorii auto să circule prudent, să respecte restricțiile instituite pe anumite sectoare de drum, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov au anunţat că Secţia de Drumuri Naţionale Miercurea Ciuc a acţionat cu 6 utilaje, care au răspândit 24 de tone de sare pe DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13B şi DN 15.

De asemenea DRDP Iaşi a anunţat că, sâmbătă, se înregistrează ninsori în Pasul Tihuţa, Pasul Mestecăniş (DN 17) şi Pasul Palma (DN 17A), judeţul Suceava, cu lapoviţă şi ploi pe restul reţelei de drumuri naţionale din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc. În zonele menţionate, se acţionează cu utilaje dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant. Carosabilul este umed.


loading...