LARISA IORDACHE, „noua Nadia a gimnasticii”. Reportaj DE EXCEPŢIE marca CNN

Larisa Iordache, dubla medaliata cu argint la Campionatele Mondiale de la Nanning, la individual compus si la sol, este personajul principal intr-un reportaj facut de catre CNN in Romania.

16 oct. 2014, 08:26

Larisa Iordache este denumita in reportajul Human to Hero, realizat de CNN, „noua Nadia a Romaniei”.

„Au trecut 25 de ani de cand comunismul a cazut in Romania, atat de multe s-au s-au schimbat in tara din Europa de Est, insa productia generatiilor de gimnasti continua sa genereze campioni”, scrie CNN.

„Are aproximativ 1.5 metri inaltime, dar picioarele ei sunt lungi. La 18 ani, Larisa Iordache si-a capatat deja renumele de „noua Nadia”, mai notează CNN.

„De la Nadia Comaneci, primul 10 perfect din gimnastica, in 1970, pana la multipla medaliata cu aur din ’80, Ecaterina Szabo, si Simona Amanar, campioana de dupa Revolutie, Romania a reusit sa atinga noi cote de excelenta”, noteaza CNN in editia sa digitala.

Larisa Iordache a povestit momentul in care s-a apucat de gimnastica, amintirile parintilor despre „era Ceausescu” si clipele care au transformat-o in cea mai importanta gimnasta a generatiei ei.

„Nu eu am ales gimnastica, ci gimnastica m-a ales pe mine. Pur si simplu s-a intamplat. Sunt foarte fericita pentru tot”, a declarat Larisa Iordache.

„Eu m-am nascut dupa ce a cazut regimul comunist, dar parintii mei mi-au povestit de cat de strict era totul in acele vremuri, fata de ce traim astazi. Acum tara este deschisa, iar oamenii se descurca asa cum stiu ei mai bine. Este mai simplu acum decat era inainte. Sunt fericita ca nu am prins acele vremuri”, a mai spus gimnasta pentru CNN.

„Aparatul meu preferat este barna. Imi place si la sol, pentru ca poti arata oamenilor acrobatii artistice, e un sport separat. Ca sa fii cea mai buna varianta a ta, trebuie sa nu ai frica. Frica iti intra in oase, toata lumea are frica, trebuie sa iubesti ceea ce faci atat de mult, incat sa depasesti orice frica. Este un moment dificil pentru orice gimnast sa faca o greseala. Incerc sa repar orice greseli as face. Gimnasta mea favorita a fost si este Nadia Comaneci”, mai povesteste Larisa Iordache pentru CNN.