Reţetă de sezon. Lasagna cu dovleac şi spanac.

O reţetă inedită, o reţetă altfel, o altfel de lasagna! I-am zis lasagna de sezon, acestei lasagna cu dovleac şi spanac, un preparat absolut delicios, fără carne, pe care merită să o împarţi numai cu cei dragi.

20 sept. 2016, 09:56
Reţetă de sezon. Lasagna cu dovleac şi spanac.

Lasagna cu dovleac şi spanac – Ingrediente (6 porţii)

255 g (9) foi lasagna
2 căni pesmet
cimbru
sare

Pentru umplutura de dovleac
1 lingură ulei
400 g dovleac
115 g năut fiert
sare
piper
cimbru uscat
½ cană apă
½ cană lapte de migdale

Pentru umplutura de spanac
200 g brânză
2 căni spanac proaspăt sau 1 cană spanac îngheţat
sare
piper
Lasagna cu dovleac şi spanac – Mod de preparare

Într-o cratiţă mare, pui uleiul, dovleacul tăiat bucăţele, năutul şi sotezi 6 minute la flacără medie. Adaugi sare, cimbru, piper, apă şi laşi să fiarbă cu capacul pus cam 4 minute, sau până se înmoaie dovleacul. Pune compoziţia într-un blender. Adaugă laptele de migdale şi blenduieşte.

Încingi cuptorul la 200 °C. Într-un vas, pui toate ingredientele, amesteci şi dai deoparte. Ungi cu puţin ulei o tavă. Pui umplutura de dovleac (o treime) şi o întinzi pe fundul tăvii. Pui un strat de foi de lasagna (3), pe care le-ai oărit în prealabil şi întinzi jumătate din umplutura de spanac. Întinzi apoi un alt strat de umplutură de dovleac. Pui al doilea strat de foi de lasagna şi întinzi cealaltă jumătate de umplutură de spanac deasupra. Pui aşt strat de foi peste care întinzi ultimul strat de umplutură de dovleac.

Presari pesmet, puţină sare şi cimbru. Acoperi tava cu o folei de aluminiu şi laşi la cuptor, la foc mediu 30 de minute. Scoţi folia, şi mai laşi 10 minute.

Vezi şi reţeta de lasagna de pui cu sos cremos