Laszlo Borbely, despre autonomie: UDMR merge pe modelul Tirolului de sud care funcţionează bine mersi din 1992

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat miercuri că proiectul privind autonomia pe care îl pregăteşte UDMR este în fază finală şi că în ceea ce priveşte acest subiect Uniunea va merge pe modelul Tirolului de sud.

27 aug. 2014, 15:00
Laszlo Borbely, despre autonomie: UDMR merge pe modelul Tirolului de sud care funcţionează bine mersi din 1992

‘Acest proiect seamănă foarte mult cu proiectul din Tirolul de sud care funcţionează bine mersi din 1992 şi nu se sperie italienii că în Tirolul de sud există o autonomie. Mergem pe modelul Tirolului de sud care este un model care e verificat în Europa. Vor fi multe asemănări’, a spus Laszlo Borbely, prezent la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, scrie Agerpres.

El a afirmat că vor trebui făcute şi modificări constituţionale, arătând că nu se poate vorbi de regiuni fără modificarea legii fundamentale.

Proiectul UDMR pentru AUTONOMIE TERITORIALĂ: Ţinutul Secuiesc va fi condus de un PREŞEDINTE

‘Vom avea un set de propuneri şi în ceea ce priveşte modificarea Constituţiei. Trebuie să discutăm modificarea Constituţiei pentru că trebuie să vedem pragmatic, dar există asemenea proiecte finalizate şi care funcţionează în Europa’, a adăugat vicepreşedintele UDMR.

El a precizat că proiectul pe care UDMR îl pregăteşte este în fază finală şi va fi discutat în cadrul Uniunii.

‘Cred că într-o săptămână vom pune pe site-ul UDMR, va fi o dezbatere publică şi nu e niciun fel de noutate faţă de ceea ce am spus de mai multe ori’, a susţinut Laszlo Borbely.

Kelemen Hunor: Proiectul AUTONOMIEI TERITORIALE este gata. România are nevoie de o NOUĂ Constituţie