Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei Avizări a ASF

Directorul Direcţiei Avizări din cadrul ASF, Laura Chiţoiu, s-a autosuspendat din funcţie, soţia fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu fiind urmărită penal pentru abuz contra intereselor publice în dosarul "Carpatica Asig".

RomaniaTV.net
18 feb. 2014, 14:06
Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţia de director al Direcţiei Avizări a ASF

„Laura Chiţoiu s-a autosuspendat din funcţie”, a declarat preşedintele ASF, Dan-Radu Ruşanu, într-o conferinţă de presă.

Laura Chiţoiu a mers joi dimineaţă la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea sa de suspect în dosarul „Carpatica”, căpătată în urma intrării în vigoare a noilor coduri în materie penală, după ce soţia fostului ministru de Finanţe a fost învinuită în acest caz.

Procurorii DNA au început în 28 ianuarie urmărirea penală pe numele soţiei fostului ministru de Finanţe Daniel Chiţoiu, aceasta fiind astfel învinuită în dosarul „Carpatica”.

La intrarea în vigoare a noilor coduri penale, la 1 februarie, calitatea acesteia s-a schimbat din învinuit în suspect, astfel că a fost chemată la DNA, unde s-a prezentat vineri dimineaţă pentru a i se aduce la cunoştinţă noile dispoziţii referitoare la cazul ei.

Laura Chiţoiu a plecat de la sediul DNA fără a face declaraţii. Ea este urmărită penal pentru abuz contra intereselor publice, în calitate de director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), în dosarul „Carpatica”, în care omul de afaceri Ilie Carabulea, care controlează grupul Carpatica, şi Marian Mîrzac, fostul director general al Carpatica Asig din Sibiu, sunt acuzaţi că, în mod fraudulos, în perioada mai – decembrie 2013, au reuşit să tergiverseze şi să influenţeze rezultatele unor controale dispuse de ASF faţă de societatea de asigurări.