Laura Codruţa Kovesi are statuie de ceară într-un muzeu din Bulgaria, amplasată lângă cel mai controversat personaj politic din lume

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, are statuie de ceară într-un muzeu din Bulgaria, unde este foarte apreciată, iar alături de ea stă nimeni altul decât Vladimir Putin.

16 iul. 2021, 18:30
Laura Codruţa Kovesi are statuie de ceară într-un muzeu din Bulgaria, amplasată lângă cel mai controversat personaj politic din lume

În expoziție, Kovesi este plasată lângă președintele Rusiei, Vladimir Putin. Laura Codruța Kovesi are o imagine foarte bună în opinia publică din Bulgaria, țară cu un nivel ridicat de corupție.

Protestatarii bulgari au cerut deseori intervenția acesteia în Bulgaria pentru a mai stăvili din apetența la corupție a politicienilor bulgari.

De altfel, Codruța Kovesi a ales ca prima sa vizită în străinătate de la începerea activităţii Parchetului European (EPPO) să fie în Bulgaria. EPPO, noul organism de luptă împotriva fraudei în Uniunea Europeană, și-a început activitatea în 1 iunie, cu mai multe luni de întârziere. Kovesi este primul procuror-șef european.

Citeste si Florin Cîţu vrea legea tăcerii pentru liberali. „Când ataci din PNL membrii Guvernului, seamănă cu ce face PSD. Astfel de politicieni nu mai au un viitor”

Laura Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie în Bulgaria, imagine sa fiind folosită şi în campania electorală

Imaginea Laurei Codruța Kovesi a fost utilizata și în recenta campanie electorală din Bulgaria de partidele reformatoare, potrivit Ziare.com.

Bulgaria Democrata (BD), un fel de USR-PLUS al bulgarilor, s-a folosit deseori de imaginea procurorului șef european atât la protestele pe care le-a organizat în țară, cât și în campania electorală. Partidul a obținut 12,6% la recentele alegeri parlamentare.

Citeşte şi: EXCLUSIV Cum a aranjat Guvernul să ajungă proiectul E-facturare să fie făcut “pro bono” de o serie de firme prietene în schimbul tuturor informaţiilor comerciale ale firmelor şi ale statului! Fostul ministru de Finanţe Nazare s-a opus! Teleman neagă, dar şeful ADR îl contrazice!


loading...