Laura Codruţa Kovesi, audiată după denunţul lui Sebastian Ghiţă

Laura Codruța Kovesi urmează să fie audiată după sărbători în megadosarul deschis pentru aducerea în ţară a fugarului Nicolae Popa, anunţă România TV.

14 dec. 2018, 12:24
Laura Codruţa Kovesi, audiată după denunţul lui Sebastian Ghiţă

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat duminică la România TV că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Poliţia Română a precizat marţi că procedura de achiziţie a serviciilor de transport aerian pentru aducerea în ţară a lui Nicolae Popa a fost derulată de Ministerul Afacerilor Interne, iar negocierile s-au purtat cu trei operatori, câştigătoare fiind desemnată S.C. Ion Ţiriac Air S.R.L. Contractul, în valoare 234.207,30 de lei, a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar operatorul economic a emis factura fiscală, aceasta fiind achitată de IGPR prin ordin de plată, mai anunţă Poliţia Română. 

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat marti, referindu-se la plata avionului pentru repatrierea fostului director FNI Nicolae Popa din Indonezia, că nici el şi nici Poliţia Română nu mint, conform calculelor sale cursa costând peste 120.000 de euro, din care 52.000 de euro au fost plătiţi de Poliţie, iar 68.000 de euro au fost plătiţi de el la cererea Laurei Codruţa Kovesi.