Laura Codruţa Kovesi EXCLUDE presiuni din partea lui Klaus Iohannis în dosarul lui Victor Ponta

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, i-a dat replica premierului Victor Ponta, după ce acesta a sugerat că este posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să fi făcut "presiuni" pentru ca el să fie trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari.

24 sept. 2015, 19:59
Laura Codruţa Kovesi EXCLUDE presiuni din partea lui Klaus Iohannis în dosarul lui Victor Ponta

Laura Codruța Kovesi a declarat, într-o emisiune televizată, că procurorii „nu sunt sensibili la presiuni sau la intimidări”.

„Nu judecăm oamenii, judecăm faptele”, a răspuns Kovesi, când a fost întrebată cum comentează declarația premierului.

Kovesi: Voi anunţa la finalul mandatului dacă doresc să mai fiu la şefia DNA. În DNA nu sunt OFIŢERI ACOPERIŢI

„Nu suntem sensibili nici la persoane care ne propun în funcții sau ne numesc în funcții și cred că acest lucru s-a dovedit prin rezultatele DNA. Ca atare, orice eventuală presupunere sau supoziție că s-ar fi făcut presiuni asupra unui procuror de caz din DNA o exclud întotdeauna”, a adăugat şefa procurorilor anticorupţie.

Premierul Victor Ponta a declarat joi la România TV că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie mai echilibrat în declaraţii şi a menţionat că afirmaţia şefului statului cum că ar fi un lucru bun să treacă moţiunea de cenzură depusă de PNL l-a făcut să se întrebe dacă Klaus Iohannis „nu a făcut cumva presiuni” ca să fie trimis în  judecată.