Victor Ponta: „Mă întreb dacă Iohannis nu a făcut cumva PRESIUNI ca să fiu trimis în judecată”

Premierul Victor Ponta a declarat joi la România TV că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie mai echilibrat în declaraţii şi a menţionat că afirmaţia şefului statului cum că ar fi un lucru bun să treacă moţiunea de cenzură depusă de PNL l-a făcut să se întrebe dacă Klaus Iohannis "nu a făcut cumva presiuni" ca să fie trimis în  judecată. Consilierul prezidențial Dan Mihalache i-a cerut premierului să se adreseze Inspecţiei Judiciare, iar Laura Codruţa Kovesi a exclus orice imixtiune.

24 sept. 2015, 16:07
Victor Ponta: „Mă întreb dacă Iohannis nu a făcut cumva PRESIUNI ca să fiu trimis în judecată”

Victor Ponta a comentat la România TV faptul că Klaus Iohannis a declarat că ar fi un lucru bun să treacă moţiunea de cenzură, dat fiind faptul că trimiterea în judecată a premierului pune România într-o situaţie unică.

Citeşte şi: Victor Ponta, întâlnire la Londra cu conducerea BERD

„Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa (n.r. Klaus Iohannis) nu a făcut presiuni ca să fiu trimis în judecată. Că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea preşedintelui României. Dacă vorbim de preşedintele PNL, sigur… Alina Gorghiu poate spune ce îi trece prin cap. (…) Dar preşedintele României ar trebui să fie mai echilibrat şi să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu liberalii sunt cetăţeni de gradul 1 şi noi ceilalţi de gradul 2 sau 3. Aşa cred eu că ar trebui să fie normal”, a declarat premierul la România TV.

Laura Codruţa Kovesi EXCLUDE presiuni din partea lui Klaus Iohannis în dosarul lui Victor Ponta

Întrebat ce presiuni ar putea să facă preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta a răspuns că are bănuielile sale.

„Dacă e aşa de bucuros bănuiesc că are motivele sale sau cunoştinţele sale”, a precizat şeful Guvernului.

Premierul a menţionat că aceasta este singura moţiune pe care o mai pot depune liberalii, precizând că acum guvernul îşi va putea vedea de treabă până în februarie.„Eu cred că este o veste bună moţiunea de marţi. Le-am spus şi colegilor miniştri că e singura moţiune care pot să o facă cei de la PNL. Va pica moţiunea şi, practic, de miercuri până în februarie ne putem vedea de treabă şi nu stăm să mai pierdem timpul cu ifose politice ale PNL sau ale oricui altcuiva (…) Eu cred că şi cei de la PNL ştiu că va cădea şi de aceea au şi făcut-o”, amai adăugat premierul.

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat joi că în cazul în care premierul Victor Ponta are suspiciuni cu privire la independența justiției se poate adresa Inspecției Judiciare, punctând că Administrația Prezidențială nu dorește să facă „ping-pong cu mingi de proastă factură”.

„Ponta are un anumit stil. Victor Ponta este în nota obișnuită a declarațiilor pe care le face crezând că este foarte inteligent dacă le ascunde sub formule vagi. Noi, la nivelul Administrației Prezidențiale, nu dorim să facem ping-pong cu mingi de proastă factură, pentru că acum avem treabă. Dacă dl Ponta are vreo apăsare foarte mare și o suspiciune, cum spune, cu privire la independența justiției, se poate adresa Inspecției Judiciare, oricum are experiență consolidată”, a spus Mihalache cu privire la declarația premierului Victor Ponta referitoare la președintele Klaus Iohannis.