Kovesi, despre al doilea dosar: Sunt acuzată că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub urmărire penală într-un al doilea dosar instrumentat de Secţia de investigare a magistraţilor. Informaţia a fost confirmată de Laura Codruța Kovesi, la ieșirea de la Secția specială de investigare a magistraților.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 15:26
Kovesi, despre al doilea dosar: Sunt acuzată că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori

Laura Codruţa Kovesi a stat cinci ore la audieri la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a a fost chemată în dosarul deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă. În timp ce aştepta să consulte dosarul, Kovesi a declarat că procurorul de caz a venit să-i aducă la cunoştinţă că este suspectă şi în alt dosar. Kovesi a acuzat faptul că nu a fost citată în mod legal şi că nu a avut acces la niciun document din dosar.

„Astăzi am fost în imposibilitatea de a da o declaraţie, pentru că nu am avut acces la acuzaţii. În timp ce se derula această activitate, am fost anunţată că trebuie să rămân în birou. Am făcut şi alte cereri, toate au fost respinse, de aceea a durat aşa de mult. Am întrebat dacă pot să plec? Au intrat 9 sau 10 avocaţi în birou şi mi-au spus că sunt învinuită în alt dosar, moment în care am spus că nu am fost citată legal decât într-un alt dosar, nu am avut posibilitatea să îmi angajez un avocat, avocatul care a fost prezent cu mine astăzi a fost angajat pentru alt dosar. Nu ştiu care e urgenţa de nu pot să fiu chemată în altă zi. A spus că nu o interesează, pentru că ea poate să mă citeze când doreşte. Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să v-o descriu în acest moment, pentru că mi-a fost citită o singură dată – că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut nişte trimiteri în judecată. Din nou dreptul la apărare şi procesul-verbal au fost întocmite că încălcarea tuturor drepturilor. Nu ştiu dacă este o acuzaţie oficială, pentru că mi-a fost înmânat un proces-verbal care nu este semnat de procuror”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi ar fi fost pusă sub urmărire într-un dosar pentru constituire de grup infracţional organizat, în care sunt urmăriţi penal şi foştii procurori DNA Lucian Onea şi Mircea Negulescu.