Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi în comisia LIBE din PE pentru funcţia de procuror-şef european

Laura Codruța Kovesi va fi audiată marți, 26 februarie, în comisia LIBE din Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european. Potrivit președintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, fiecare candidat va fi audiat timp de 75 de minute.

RomaniaTV.net
25 feb. 2019, 07:48
Laura Codruţa Kovesi va fi audiată marţi în comisia LIBE din PE pentru funcţia de procuror-şef european

UPDATE: Liderul PSD Liviu Dragnea are la momentul transmiterii acestei știri o întrevedere cu președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes. Discuția dintre cei doi are loc cu o zi înainte de audierea fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi în Parlamentul European pentru funcția de procuror-șef european.

Audierea celor trei candidați va avea loc în ședința Comisia LIBE cu participarea Comisiei CONT, marți, 26 februarie, între orele 15.30-19.15.

Audierea fiecărui candidat va dura 75 de minute, începând cu declarația candidatului urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri a membrilor LIBE (două treimi din timpul alocat) și a membrilor CONT (o treime din timpul alocat).

Grupurile politice pot distribui timpul alocat în aceste două intervale de timp (fiecare întrebare și răspuns va dura 3 minute: un minut pentru întrebare și două minute pentru răspuns).

După audiere, coordonatorii LIBE vor avea o ședință pe 27 februarie pentru deliberările cu privire la candidați. După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franța, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanților permanenți ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-șef european, au afirmat surse citate de site-ul de știri New Europe, fiind urmat de Laura Codruța Kovesi, din România, și de germanul Andres Ritter.


loading...